· 

Zwarte bonen

Bonen zijn ontzettend gezond en worden veel gebruikt in maaltijden als vleesvervangers. Ze zijn zo gezond, omdat ze veel vitamines, mineralen en antioxidanten bevatten.

 

Zwarte bonen bevatten net zo veel antioxidanten als blauwe bessen. Blauwe bessen worden gezien als een superfood! Het gaat hierbij om het antioxidant anthocyanen. Behalve antioxidanten bevatten de bonen ook veel vitaminen. Zo bevat ze vitamine B1, B2, B5, B6 C en E. Naast de vitamines zitten de bonen ook vol met mineralen, zoals calcium, magnesium, kalium, fosfor en ijzer. 

 

Zwarte bonen staan bekend om de hoeveelheid eiwitten en vezels, vandaar dat ze zo’n goede vleesveervanger zijn. Zwarte bonen houden ook de bloedsuikerspiegel goed op peil. Ze leveren erg veel energie en zijn goed vullend. Zwarte bonen worden vaak door sporters gebruikt, doordat ze een goede bron van eiwitten, langzame koolhydraten en magnesium bevatten.

 

Je kunt de bonen verwerken in een chili, op een wrap, in de soep, maar ook kan je er heerlijke burgers van maken. Vrijdag komt daar een recept van online.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Enjoya

Lisette Bierman

info@enjoyavoeding.nl