· 

Zuurkoolschotel vegetarisch

 

Ingrediënten:

- 750 gram zoete aardappel

- 1 prei

- 500 gram zuurkool

- 2 eetlepels creme fraiche 

- 100 gram zachte geitenkaas

- 1 appel

- 1 handje platte peterselie (of 1 el gedroogde peterselie)

- 1 theelepel kaneel

- Zout & peper

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de zoete aardappelen en snijd in stukken.

Kook de zoete aardappel gaar in ongeveer 15 minuten.

Schil ondertussen de appel en snijd in stukjes.

Was en snijd de prei in halve ringen.

Laat de zuurkool uitlekken en spoel een klein beetje af.

Meng de zuurkool met de appel, prei en kaneel en verdeel over de ovenschaal.

Stamp de zoete aardappel met de crème fraiche tot een puree en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de puree ober het zuurkoolmengsel en verkruimel de geitenkaas erover.

Plaats de schaal in de oven en verwarm ongeveer 25 minuten.

Eetsmakelijk!

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Enjoya

Lisette Bierman

info@enjoyavoeding.nl