· 

Zoete aardappel stoofpotje

Zoete aardappel stoofpotje

 

Ingrediënten:

- 300 gram zoete aardappelen

- 1 ui

- 1 teen knoflook

- 2 vleestomaten

- 1.5 paprika, rood

- 1 prei

- 1 eetlepel olie

- 1 eetlepel zoete ketjap

- tablet kipbouillon

- peper en zout naar smaak

 

 

Bereidingswijze:

Schil de zoete aardappel en snijd ze in stukken. Kook ze gedurende 15 minuten in ruim water. Snipper intussen de ui, was en snij de tomaat in stukken, was de paprika en snij deze in reepjes. Was de prei en snijd deze in de lengte door de helft.

Dan halve ringetjes snijden. Doe de olie in de pan en fruit de ui gedurende ongeveer 2 minuten. Daarna de paprika en de tomaat erbij doen. De knoflook uitpersen boven de pan. Voeg de zoete aardappelen bij de groente. Daarna de ketjap, tablet kippenbouillon en een klein beetje water. Dan met deksel op de pan ongeveer 10 minuten zachtjes laten stoven. Op het laatste moment de prei toevoegen, en dan nog 5 minuten stoven. Peper en zout naar smaak toevoegen.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Enjoya

Lisette Bierman

info@enjoyavoeding.nl