· 

Zoete aardappel snack

Zoete aardappel snack

 

Ingrediënten: (ca 12 balletjes)

-Kokosolie

-500 gram zoete aardappelen

-1 kleine ui

-1 tl rode currypasta

-3 el kokosmeel (of ander meel naar wens)

-1 el gedroogde oregano

-2 tl komijnpoeder

-Snuf zout

-1/2 tl gemalen zwarte peper

-Handje walnoten

 

 

Bereiding:

Laat de oven alvast voorverwarmen op 180 graden. Schil en snijd de zoete aardappelen in grote stukken en mix ze met de kokosolie. Verdeel de aardappelen over de bakplaat en rooster ze 45 minuten. Check af en toe met een vork of ze gaar zijn. Laat de stukken afkoelen. Dan mix je alles in een keukenmachine tot een smeuïge puree. Nu snipper je de ui fijn en bak het glazig in een koekenpan met wat olie. Meng de ui samen met de rode currypasta, (kokos)meel, oregano en de komijn door de puree. Breng op smaak met zout en peper. Hak de walnoten fijn en voeg toe aan het mengsel. 

Maak er met je handen balletjes van. Leg ze op de bakplaat en bak ze 20 minuten.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Enjoya

Lisette Bierman

info@enjoyavoeding.nl