· 

Wist je dat?

Je de stam en bladeren van een broccoli gewoon kan opeten. Ik wist dit een jaar geleden niet, gooide dus altijd veel te veel weg. Zonde!! 

 

Ik hoor heel vaak dat mensen alleen maar de roosjes eten, terwijl ze de stammen en bladeren weggooien. Wat de meerderheid van de mensen niet weet, is dat deze onderdelen van de plant juist hoge concentraties voedingsstoffen bevatten die je niet moet negeren. Zo bevatten de broccolistammen bijvoorbeeld een belangrijk gehalte aan vezels, meer dan wat er in de roosjes zit. De bladeren bevatten ook nog betacaroteen in een hoger gehalte dan de stammen en roosjes.

 

 

 

 

Broccoli eten is om verschillende redenen gezond, maar waarom?

Allereerst omdat er weinig calorieën in zitten, slechts 29 kilocalorieën per 100 gram. En daarnaast bevat broccoli veel vezels, 4,1 gram per 100 gram. Ook is broccoli rijk aan vitamines en mineralen. Zo zit er vitamine C, ijzer, foliumzuur, calcium en magnesium in. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Enjoya

Lisette Bierman

info@enjoyavoeding.nl