Werkwijze

Kennismakingsgesprek/ intakegesprek

Tijdens de kennismaking/ intake praten we over jouw huidige leefstijl. We doen een lichaams- en gewichtsanalyse en bespreken je voedings- en leefpatroon. Met behulp van enkele vragenlijsten krijg ik een beeld van je eventuele knelpunten.

 

Voor dit gesprek krijg je een voedingsdagboek toegestuurd, waarin je vijf dagen bijhoudt wat je eet en drinkt. Dit voedingsdagboek lever je enkele dagen voor het consult in, zodat we een goede start kunnen maken tijdens het gesprek. De duur van de intake is ongeveer 60 minuten.

 

Vervolgconsult

Tijdens het eerste vervolgconsult bespreken wij jouw behandelplan. Tijdens de vervolgconsulten hierna hebben we het over de voortgang en waar je (mogelijk) tegenaan loopt.

 

Deze consulten zijn misschien wel het belangrijkste. Iets nieuws aanleren kunnen de meeste mensen wel, maar het ook volhouden: dat is de kunst!

Praten hierover is een belangrijk onderdeel in het proces naar verandering van jouw voedings- en gedragspatroon. Samen bepalen we hoeveel vervolgconsulten er nodig zijn. De duur van een vervolgconsult is ongeveer dertig minuten.

 

Tot slot word je tijdens ieder consult gewogen, bereken ik jouw BMI en meet ik je middelomtrek. Daarnaast bereken ik het lichaamsvetpercentage en het visceraal vet (het vet rondom de organen) met een lichaamscompositiemeter. Met al die metingen kunnen we goed zien welk resultaat jij behaalt.


Enjoya

Lisette Bierman

info@enjoyavoeding.nl