· 

Wat ik eet op een dag

Disclaimer: Allereerst wil ik een aantal dingen met jullie delen. Neem nooit klakkeloos mijn eetpatroon over. Iedereen zijn eetbehoefte is anders. Ik eet zoveel als nodig is voor mijn lichaam! Ik ben maar 1.64 m lang en sport minimaal 3 keer in de week en ben verder vrij actief. Voor iedereen is de behoefte anders. Dit komt door de verschillen in lengte, gewicht, en beweging. Ik heb voor mijzelf een balans gevonden in het gezonde eten. Dit betekent niet dat ik 100% gezond eet. Door de weeks kies ik voor de gezondere opties. In het weekend geniet ik ook van voedingsmiddelen die mijn lichaam niet nodig heeft, maar gewoonweg heel lekker zijn.

 

Mocht je geïnteresseerd zijn in jou behoefte, dan kan ik dat uiteraard voor jou berekenen. Stuur mij dan een mail, app of bel even voor meer informatie.

 

 

Ik kies er vandaag voor om een lange duurloop te gaan rennen. Lekker zonder tijd mee de weg op en genieten van het ontwaken van de wereld. Door de lockdown starten wij de laatste tijd iets later, ik ben een echt ochtendmens dus ik ga nog voordat de rest van het gezin wakker is de deur uit.

Voordat ik weg ga neem ik een banaan voor wat snelle suikers. Ik krijg hier verder geen last van tijdens het rennen, dus ik kan meteen de deur uit.

 

Het rennen was echt heerlijk! Dit ga ik zeker vaker doen. Bij terugkomst had ik de gehele dag nog voor mij. Eerst een lekkere warme douche en daarna een warm kop thee en een bak plantaardige kwark met frambozen, blauwe bessen, flakes en muesli.

 

In nam tijdens de lunch een wrap en een restje chili van de vorige dag. Iets warms eten tijdens de lunch vind ik nu erg fijn met deze koude dagen. Ik strooide er wat geraspte kaas over.

 

Ik had flinke honger dus ik nam nog een cracker met pure hagelslag.

 

Mijn trek was nog niet gestild, dus ik nam nog een klein crackertje met speculaas. Eigenlijk was deze alleen omdat het gewoon heel lekker is. En door het hardlopen heb ik echt wel wat extra eten nodig vandaag.

 

Als snack nam ik een decafé koffie met opgeklopte sojamelk.

 

Ik had nog een gekookt ei in de koelkast liggen. Deze nam ik als snack met een klein beetje zout.

 

 

Mijn trek was groot vandaag. Ik heb 14,4 km gerend en dit heeft aardig wat calorieën verbrand. Ik eet echt op gevoel. Als ik honger heb dat eet ik, wanneer ik verzadigd ben, stop ik. Ik nam 2 crackers, 1 met appelstroop en 1 met haverspread met komkommer.

 

Ik heb een nieuw kookboek. Quick & easy van deliciously Ella. Ik maakte uit dit boek een Dahl. Het ziet er niet heel lekker uit, maar ik hou van dit soort maaltijden. Prutjes noem ik ze ;-).

Ik at hier zilvervliesrijst bij.

 

De kids liggen op bed, tijd om te relaxen op de bank. Ik neem een decafé koffie met opgeklopte sojamelk.

 

Voordat ik naar bed ga neem ik een bak plantaardige vanillekwark met een appel en een handje studentenhaver.

 

Dit was mijn dag vol eten. Ik hou geen calorieën bij, ik denk dat ik vandaag wel ongeveer aan mijn behoefte zit, maar ik kan iets te weinig of iets te veel hebben gegeten. Ik luister goed naar mijn lichaam en eet wanneer ik honger heb. Mocht ik er naast zitten dan haal ik dit de volgende dag weer in.

Ook heb ik mijn drinken niet gefotografeerd. Ik dronk sowieso bij elke maaltijd een grote kop thee, maar ook tussen de maaltijden door, ik kom ruim aan de 2 liter drinken per dag.

Ik drink alleen maar water, thee/koffie en soms een suikervrije limonade of zero frisdrank.

 

Mochten jullie vragen hebben, laat dit vooral weten. Misschien zie je graag een recept terug van deze maaltijden of heb je op-/aanmerkingen, zoek vooral contact op.

Tot een volgende 'wat ik eet op een dag'.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Enjoya

Lisette Bierman

info@enjoyavoeding.nl