· 

Wat ik eet op een dag

Disclaimer: Allereerst wil ik een aantal dingen met jullie delen. Neem nooit klakkeloos mijn eetpatroon over. Iedereen zijn eetbehoefte is anders. Ik eet zoveel als nodig is voor mijn lichaam! Ik ben maar 1.64 m lang en sport minimaal 3 keer in de week en ben verder vrij actief. Voor iedereen is de behoefte anders. Dit komt door de verschillen in lengte, gewicht, en beweging. Ik heb voor mijzelf een balans gevonden in het gezonde eten. Dit betekent niet dat ik 100% gezond eet. Door de weeks kies ik voor de gezondere opties. In het weekend geniet ik ook van voedingsmiddelen die mijn lichaam niet nodig heeft, maar gewoonweg heel lekker zijn.

 

Mocht je geïnteresseerd zijn in jou behoefte, dan kan ik dat uiteraard voor jou berekenen. Stuur mij dan een mail, app of bel even voor meer informatie.

 

Het is vandaag maandag, de dag na het sinterklaasweekend. Ik ben niet extreem gaan snoepen. Ik heb even aan de rem getrokken omdat ik langzaamaan weer meer en meer aan het snoepen/ snacken was. En ik vond mijn broeken niet lekker meer zitten.

Er is ook zoveel lekkers in deze maanden!! 

Ik heb dit weekend echt wel wat lekkers genomen maar de balans was beter.

 

Vandaag is het maandag en dat betekent: gezond en gevarieerd eten. Genoeg groente/ fruit en de juiste verhouding koolhydraten/ eiwitten en vetten.

Vanavond heb ik een flink lange workout gepland, dus ik hou daar alvast rekening mee door meer te eten. 

 

Ik start de dag met een grote kop thee, mijn supplementen (vitamine d, magnesium, probiotica en vitamines voor huid en haar) daarbij eet ik een flinke bak soja kwark met kakifruit, kiwi, muesli, flakes en lijnzaad.

 

Ik neem niet altijd een snack in de morgen, maar vandaag had ik er trek in. Ik nam 2 rijstwafels, 1 met hummus en komkommer en 1 met appelstroop.

 

Ondertussen heb ik al 3 koppen thee gedronken. Dit gaat de hele dag zo door...

 

Ik had zin een warme lunch en ik vond nog groente in de koelkast die op moesten.

Ik maakte een curry van rode currypasta met groente, kikkererwten en kokosmelk, ik at hier wat zilvervliesrijst bij.

 

Ik heb dit weekend onze vriezer en voorraadkast eens uitgezocht en opgeschreven wat we allemaal in huis hebben. Oef ik ben een flinke hamster geweest, tijd om dingen op te gaan maken. Ik ga de komende maand heel creatief aan t werk met alle producten die we al hebben. Leuke uitdaging!

 

Ohhnooo, vergeten een foto te maken. Ik dronk een decafé latte met sojamelk.

 

Deze veggie oats vond ik nog in de vriezer. Een havermout tussendoortje met rode biet en chocolade. Heerlijke snack! 

 

Voor het avond eten maakte ik een ovenschotel met pompoen. Ik gebruikte linzenpasta voor wat extra eiwitten, want deze pastaschotel heeft geen vleesvervanger.

De schotel bestaat uit een uitje, pompoen, pasta en een bechamelsaus (van bloem en plantaardige boter). De kruiden die erin zitten zijn nootmuskaat en tijm. Met wat geraspte kaas erover vind ik het een heerlijke maaltijd.

 

Na het sporten nam ik een bak sojakwark met een appel (die tijdens t snijden al voor de helft op was) en flakes.

 

Mijn man at naast mij een stuk Tony chocolade. Ik hou niet zo van witte chocolade, maar in deze reep zat pepernoot. Ik kon het niet laten om hem te proeven.

Maar nee, ik blijf erbij dat witte chocolade niet mijn ding is, ik heb liever flink pure chocolade.

 

 

Dit was mijn dag vol eten. Ik heb 2 sportlessen achter elkaar gevolgd en ik ben mij ervan bewust dat ik dan nog te weinig heb gegeten, de dag daarna eet ik dan weer iets meer dan "normaal". Ik luister goed naar mijn lichaam en eet wanneer ik honger heb.

Ook heb ik mijn drinken niet gefotografeerd. Ik dronk sowieso bij elke maaltijd een grote kop thee, maar ook tussen de maaltijden door, ik kom ruim aan de 2 liter drinken per dag.

Ik drink alleen maar water, thee/koffie en soms een suikervrije limonade of zero frisdrank.

 

Mochten jullie vragen hebben, laat dit vooral weten. Misschien zie je graag een recept terug van deze maaltijden of heb je op-/aanmerkingen, zoek vooral contact op.

Tot een volgende 'wat ik eet op een dag'.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Enjoya

Lisette Bierman

info@enjoyavoeding.nl