· 

Wat ik eet op een dag

Disclaimer: Allereerst wil ik een aantal dingen met jullie delen. Neem nooit klakkeloos mijn eetpatroon over. Iedereen zijn eetbehoefte is anders. Ik eet zoveel als nodig is voor mijn lichaam! Ik ben maar 1.64 m lang en sport minimaal 3 keer in de week en ben verder vrij actief. Voor iedereen is de behoefte anders. Dit komt door de verschillen in lengte, gewicht, en beweging. Ik heb voor mijzelf een balans gevonden in het gezonde eten. Dit betekent niet dat ik 100% gezond eet. Door de weeks kies ik voor de gezondere opties. In het weekend geniet ik ook van voedingsmiddelen die mijn lichaam niet nodig heeft, maar gewoonweg heel lekker zijn.

 

Mocht je geïnteresseerd zijn in jou behoefte, dan kan ik dat uiteraard voor jou berekenen. Stuur mij dan een mail, app of bel even voor meer informatie.

Eerst even een update over mijn eetpatroon: ik eet zoveel mogelijk plantaardig en glutenvrij. Maar ik laat dit iets meer vieren. Ik eet waar ik mij goed bij voel. Mijn huid en darmen zijn er niet heel veel beter op geworden, helaas. Ik eet nu wat goed voelt. Zoveel mogelijk plantaardig en glutenvrij, maar als ik echt trek heb in een plak kaas op mijn cracker dan eet ik dat. Dit maakt mij gelukkiger, en dat vind ik het belangrijkste. Balans is the key!

 

Vandaag een vrijdag. Ik ben vrij en ga vanmiddag gezellig met een vriendin de stad in. Vandaag heb ik geen sportmoment, maar ik fiets ongeveer 15km en wandel 's avonds 5,5km. Best een actief dagje dus.

 

Ik ontbijt met sojakwark gevuld met kakifruit, bosbessen, granola, bran flakes en een schepje lijnzaad. Ik neem daar mijn supplementen bij: magnesium, vitamine D, vitamine voor huid en haar en een probiotica. Ik drink gedurende de dag veel thee en water. Ik kom ruim aan de 2 liter. Ik hou dit verder niet bij, in dit glas zit al 400 ml thee, zo gaat drinken bij mij heel snel.

 

 

 

 

 

Een gemakkelijke lunch voor mij vandaag. Ik had deze nog in de koelkast staan en hij moest op vandaag. Het is een maaltijdsalade van de AH. Een plantaardige salade met sojaboontjes en noten. Het is een goed gevulde salade en ik zit lekker vol na deze bak.

 

Op de fiets naar de stad met mijn vriendin. We genoten in een heerlijk herfstzonnetje van deze snacks. We deelde een cinnamonroll (Vegan) en een Rocky road (niet vegan) van mijn favoriete restaurantje Sencha in Alkmaar. Daar hebben ze heerlijke taartjes, echt genieten! Ik dronk er een golden latte bij. 

 

Normaal gesproken eet ik door de weeks gezond en in het weekend wat minder gezond, maar met zo'n gezellig uitje maak ik graag een uitzondering. 

 

Ik maakte als diner een boerenkoolstamppot. We aten daar plantaardige shoarma bij en ik vind dat lekker met wat vegan mayonaise. Niet super gezond, maar ook hierin had ik vandaag gewoon trek. 

 

Ik sloeg mijn toetje (stukje chocolade) vandaag even over. Die taartjes vond ik vandaag wel even voldoende qua zoetigheid.

 

De kindjes liggen in bed, tijd voor mijn decaff soja latte... Oeps vergeten op de foto te nemen, hij was al op.

 

Als snack in de avond nam ik een bak vanille sojakwark met een appel, bran flakes en wat pinda's. 

 

Dit was alweer mijn dag vol eten. Elke dag ziet er weer anders uit. Ik probeer in ieder geval 2 stuks fruit, 250 gram groente en 2 liter vocht binnen te krijgen. Dat is weer gelukt. Wat zien jullie graag terug in mijn "wat eet ik op een dag"?

Misschien een heel weekend? Of een week? Laat het vooral weten...

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Enjoya

Lisette Bierman

info@enjoyavoeding.nl