· 

Wat ik eet op een dag

Disclaimer: Allereerst wil ik een aantal dingen met jullie delen. Neem nooit klakkeloos mijn eetpatroon over. Iedereen zijn eetbehoefte is anders. Ik eet zoveel als nodig is voor mijn lichaam! Ik ben maar 1.64 m lang en sport minimaal 3 keer in de week en ben verder vrij actief. Voor iedereen is de behoefte anders. Dit komt door de verschillen in lengte, gewicht, en beweging. Ik heb voor mijzelf een balans gevonden in het gezonde eten. Dit betekent niet dat ik 100% gezond eet. Door de weeks kies ik voor de gezondere opties. In het weekend geniet ik ook van voedingsmiddelen die mijn lichaam niet nodig heeft, maar gewoonweg heel lekker zijn.

 

Mocht je geïnteresseerd zijn in jou behoefte, dan kan ik dat uiteraard voor jou berekenen. Stuur mij dan een mail, app of bel even voor meer informatie.

 

Het is zaterdag wanneer ik een dag bijhoud wat ik eet. Een dag waarop we weinig gepland hebben. Wel start ik zoals elke zaterdag met een bootcamp les. Lekker 1,5 uur trainen in de buitenlucht. In het weekend laat ik de teugels wat meer vieren, ik eet niet volledig gezond. Balans is voor mij erg belangrijk, zo zorg ik ervoor dat ik alles zo goed volhoud. Vandaag dus een dag met meer "ongezonde" voeding...

 

Vanwege het sporten zorg voor een goed vullend ontbijt met zowel een portie koolhydraten (voor genoeg energie), als een portie eiwitten en gezonde vetten.

 

Ik kies voor havermoutpap. Havermout met sojamelk en een gepureerde banaan. Met als topping een handje pinda's. Ik drink er een glas thee bij en slik mijn supplementen. Vitamine B12, vitamine D, probiotica en magnesium. Ook neem ik een periode vitamines speciaal voor huid en haar. Ik drink de hele dag alleen water en thee. Dit zet ik niet elke keer op de foto. Ik drink zeker 2 liter per dag, als het niet meer is...

 

Heerlijk gesport en nu tijd voor de lunch. Ik had nog een kommetje broccoli-kokossoep in de koelkast staan en warmde deze op. Ik at hier 2 haverboterhammen bij. 1 belegt met hummus en gebakken champignons (echt mijn lievelings) en 1 belegt met pure hagelslag.

 

 

Als snack nam ik een soja latte en een zelf gemaakte muesli-reep.  

 

Voor het koken merkte ik al dat ik aardig wat trek kreeg. Ik en honger gaat niet samen. Ik word mega chagrijnig. Om mijn gezin dat te besparen nam ik een appel.

 

Het was nog niet voldoende, ik nam ook een pruim. Kom maar door met het avond eten!! Honger!! 

 

 

Op zaterdag eten wij meestal gemakkelijk. Mees onze oudste zoon heeft zijn zwemdiploma B gehaald en mocht kiezen wat we gingen eten. Hij koos voor hapjes avond. Wat eigenlijk alleen maar bestond uit snacks. Prima, hij mocht kiezen. Ik koos wat snacks die plantaardig zijn en bijna allemaal glutenvrij.

 

Ik eet normaal veganistisch en glutenvrij. Dit doe ik een periode om te kijken of mijn huid en darmproblemen minder worden. Ik ben hier nu 2,5 maanden mee bezig en het gaat heel goed. Mijn huid is rustiger en ik voel mij goed. Ik probeer weer heel af en toe wat gluten toe te voegen, zodat ik zie wat dit met mij lichaam doet.

 

Ik had echt trek, want ik nam nog wat snacks en patat, dit staat alleen niet op de foto.

 

De kinderen namen een toetje, ik pak dan regelmatig een stuk 85% cacao chocolade.

 

Toetje nummer 2. Een soja latte. Heerlijke traktatie als de kinderen op bed liggen.

 

 

 

 

 

Om vandaag nog wat meer eiwitten binnen te krijgen nam ik een schaaltje met plantaardige vanille kwark met zelf gemaakte chocolade granola.

 

Het is zaterdag en ik had nog zin in iets lekkers. Ik nam wat chips. Wanneer je een schaaltje vult is de verleiding minder groot om de hele zak chips leeg te eten.

Geloof mij, dit werkt niet altijd... Ik eet hem ook echt vaak genoeg wel leeg.

 

Zoals jullie zien, een echte weekenddag. Morgen is het vast weer anders, dan ben ik weer voldaan met de snacks, maar eet ik misschien een chocolaatje extra. 

Doordat ik van maandag t/m vrijdag gezond eet en in het weekend mijzelf ook andere dingen gun is het prima te doen. Ik sport veel, en daarom mag ik ook veel eten.

 

 

Ik vond het weer leuk om een eetdagboek bij te houden. Ik eet dan niet anders dan ik normaal zou doen. Dit is zoals het is, en elke dag weer anders. Ik probeer goed te letten op de hoeveelheid eiwitten, helemaal nu ik bijna plantaardig eet. Tips, tricks, vragen of opmerkingen?! Let me know!!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Enjoya

Lisette Bierman

info@enjoyavoeding.nl