· 

Wat ik eet op een dag

Disclaimer: Allereerst wil ik een aantal dingen met jullie delen. Neem nooit klakkeloos mijn eetpatroon over. Iedereen zijn eetbehoefte is anders. Ik eet zoveel als nodig is voor mijn lichaam! Ik ben maar 1.64 m lang en sport minimaal 3 keer in de week en ben verder vrij actief. Voor iedereen is de behoefte anders. Dit komt door de verschillen in lengte, gewicht, en beweging. Ik heb voor mijzelf een balans gevonden in het gezonde eten. Dit betekent niet dat ik 100% gezond eet. Door de weeks kies ik voor de gezondere opties. In het weekend geniet ik ook van voedingsmiddelen die mijn lichaam niet nodig heeft, maar gewoonweg heel lekker zijn.

 

Mocht je geïnteresseerd zijn in jou behoefte, dan kan ik dat uiteraard voor jou berekenen. Stuur mij dan een mail, app of bel even voor meer informatie.

Ik eet een periode anders dan voorheen. Ik heb mijn  bloed laten analyseren en daar kwam uit dat mijn lijf niet zo blij wordt van melk, eieren en tarwe/gluten. Ik heb mijn bloed laten testen omdat ik al vanaf mijn pubertijd veel last van acne heb. Nu is het in de loop der jaren een stuk minder geworden, maar ik wil er helemaal vanaf. Ik ben ervan overtuigt dat dit komt door mijn eetpatroon. Ik reinig mijn huid namelijk heel goed en gebruik amper make-up. Van buitenaf zit het wel goed, dus nu op zoek naar iets van binnenuit. Ook heb ik regelmatig een opgeblazen buik. 4 maanden lang wil ik zo gaan eten, na deze periode voeg ik weer kleine beetjes toe aan mijn eetpatroon. Dan kan ik goed kijken waar het aan ligt.

 

Ik ben nu een maand bezig, en het gaat prima. En mijn huid gaat super!!! Ik hou dus nog even vol. Mijn opgeblazen buik blijft helaas. Ik hou nog vol, wie weet verandert dit nog.

 

Vandaag een eetdagboek van een "normale" weekdag, de donderdag. Ik heb geen sportles in de planning en zit voornamelijk op mijn kont om te werken. Wel had ik flink wat spierpijn van de sportles de dag ervoor. Mijn trek is dan altijd net even meer. 

 

Ik start de dag met een bak havermout met water, chocolade eiwitpoeder, banaan & muesli. Ik drink er een glas water bij en slik mijn supplementen. Vitamine B12, vitamine D, probiotica en magnesium. Ik drink de hele dag alleen water en thee. Dit zet ik niet elke keer op de foto. Ik drink zeker 2 liter per dag, als het niet meer is...

 

 

Als snack neem ik een groentesapje. Deze koop ik bij de AH. Ik ben niet zo van de sapjes, omdat ik liever op mijn voeding kauw. Toch had ik er een paar gekocht omdat ik dan ineens een fase heb waarin ik zin heb in sapjes.

Hij was heerlijk!

De lunch bestond uit een salade van ijsbergsla, rucola, komkommer, cherrytomaatjes, wortel, hummus en falafel.

Een fijne combinatie en de hummus is in dit geval mijn "dressing".

Als snack nam ik een soja latte. De proteïne sojamelk van Alpro schuimt echt mega goed. Dat schuim samen met een bakje koffie vind ik echt een traktatie.

Ik had nog een stuk watermeloen liggen. Deze sneed ik op en at ik als tweede snack deze middag. Ik hou echt van het fruitseizoen! 

Het diner was vandaag een tajine met quinoa. Ik had het nog nooit zelf gemaakt, maar in een restaurant bestel ik het graag als het op de kaart staat.

Deze tajine bestaat uit: aubergine, tomaten, kruiden, kikkererwten, aardappel, abrikozen en rozijnen. Echt een super combinatie. Helaas vonden de kinderen dit geen succes, het was voor hen te pittig. Hij komt zeker vaker op het menu, met voor de kids dan een alternatief. Ik had veel trek en daarom heb ik grotendeels ook de porties van mijn kinderen op gegeten.... :-)

De kinderen namen een toetje, ik pak dan regelmatig een stuk 85% cacao chocolade.

De tajine vulde enorm! Toen ik aan het eten was kon ik niet stoppen, maar achteraf was het toch net even te veel. Ik had die avond geen trek meer. Ik kreeg ook last van mijn keel, aan het einde van de avond kon ik het niet laten om een koud ijsje te eten. Aanradertje, deze ijsjes van de lidl!

 

 

Ik vond het weer leuk om een eetdagboek bij te houden. Ik eet dan niet anders dan ik normaal zou doen. Dit is zoals het is, en elke dag weer anders.

Ik probeer goed te letten op de hoeveelheid eiwitten, helemaal nu ik bijna plantaardig eet. Tips, tricks, vragen of opmerkingen?! Let me know!!

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Enjoya

Lisette Bierman

info@enjoyavoeding.nl