· 

Wat ik eet op een dag

Disclaimer: Allereerst wil ik een aantal dingen met jullie delen. Neem nooit klakkeloos mijn eetpatroon over. Iedereen zijn eetbehoefte is anders. Ik eet zoveel als nodig is voor mijn lichaam! Ik ben maar 1.64 m lang en sport minimaal 3 keer in de week en ben verder vrij actief. Voor iedereen is de behoefte anders. Dit komt door de verschillen in lengte, gewicht, en beweging. Ik heb voor mijzelf een balans gevonden in het gezonde eten. Dit betekent niet dat ik 100% gezond eet. Door de weeks kies ik voor de gezondere opties. In het weekend geniet ik ook van voedingsmiddelen die mijn lichaam niet nodig heeft, maar gewoonweg heel lekker zijn.

 

Mocht je geïnteresseerd zijn in jou behoefte, dan kan ik dat uiteraard voor jou berekenen. Stuur mij dan een mail, app of bel even voor meer informatie.

Vandaag is niet een hele bijzondere dag. Ik heb tijdens de verhuizing en onze vakantie de teugels wat meer laten vieren, tijdens die weken heb want minder gezonde keuzes gemaakt. Ik probeer nu weer de 80/20 regel toe te passen. In het weekend wat losser, en door de weeks voornamelijk gezond. Kijken jullie met mij mee wat ik eet op een doordeweekse dinsdag?!

 

Ik ontbijt vandaag met havermout. 50 gram havermout, een eetlepel lijnzaad en 200 ml plantaardige melk met wat vanille extract en koek en speculaaskruiden. Dit verwarm ik op het gasfornuis. Ik blijf goed roeren en ondertussen snijd ik een appel in stukjes.

Ik giet de havermout in een kom en leg daar de stukjes appel bovenop en top af met een eetlepel pindakaas. Dit keer kies ik er bewust voor om de appel niet mee te verwarmen, de appel blijft stevig en fris.

 

 

 

 

 

Als snack maakte ik voor de jongens aardbeienijs. Bevroren aardbeien met een bevroren banaan mixen met wat chiazaad, vanille extract en een lepel aardbeienjam. Heerlijk! Ik snoepte wat met ze mee.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik nam als lunch volkoren boterhammen. Ze verdienen niet de schoonheidsprijs, maar ze waren wel heel erg lekker ;-).

Boterham 1 was belegd met een boerenkool/pastinaak burger. Deze was nog over van het diner van de dag daarvoor. Ik had er wat tomaat overheen gelegd. Op boterham 2 zat een plak oude 30+ kaas met tomaat en komkommer. Ik nam als toetje 2 volkoren crackers met pure hagelslag.

 

 

We gingen op pad, dit snoepje vond ik in de auto. Die ging natuurlijk op.

Verder als snack nam ik een zelf gemaakt havermout koekje. Ze liggen in de vriezer, en als ik op pad ga stop ik wat dingen in een bakje. Als het zover is, zijn ze ontdooit. Dit koekje was een havermoutkoek met chocolade en pindakaas. Yum!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als diner maakte ik romige kerrie noedels. Een recept uit het kookboek "Vegan vibes".

Echt een dikke aanrader! Ook als je niet veganistisch eet, zoals ik.. (ik heb daarin mijn balans gevonden)

Af en toe een dag plantaardig dineren is prima te doen. De recepten zijn allemaal echt super lekker. Zo ook dit gerecht. Volkoren noedels met 'stukjes als van kip', verschillende groente, kerrie, kokos, mango en cashewnoten. Ik was blij dat er nog wat overbleef voor de lunch de volgende dag ;-).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oeps, de foto is niet helemaal scherp.. Maar jullie snappen wat het is. Een cafeïne vrije latte!! Zo lekker als snack na het eten, als de kids net op bed liggen.

 

 

 

En voor het slapen gaan een bak met plantaardige kwark met fruit. Ik had nog een zak spinazie liggen ik pakte daar een grote hand van en pureerde dat met wat amandelmelk en kwark. Zo heb je hebt een heerlijke smoothiebowl. Hier zat een nectarine, wat zelf gevonden bramen en een paar aardbeien bovenop, naja.. erin, want je ziet ze niet meer ;-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit was weer mijn dag vol eten. Hopelijk vonden jullie het leuk om mee te kijken. Laat vooral weten wat je ervan vind! Heb je vragen, stel ze vooral! Hopelijk geef ik jullie wat inspiratie.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Aad Stuijt (vrijdag, 07 augustus 2020 13:35)

  Hoi Lisette,
  Wat een leuke informaties zet jij op fb!

  Wij eten veel minder dan jij en toch zien we er te goed uit!
  Waarschijnlijk als gevolg van � en ��, vermoed ik, denk je ook niet�

  Groeten van Aad en Elly en veel succes gewenst!

Enjoya

Lisette Bierman

info@enjoyavoeding.nl