· 

Wat ik eet op een dag

Disclaimer: Allereerst wil ik een aantal dingen met jullie delen. Neem nooit klakkeloos mijn eetpatroon over. Iedereen zijn eetbehoefte is anders. Ik eet zoveel als nodig is voor mijn lichaam! Ik ben maar 1.64 m lang en sport minimaal 3 keer in de week en ben verder vrij actief. Voor iedereen is de behoefte anders. Dit komt door de verschillen in lengte, gewicht, en beweging. Ik heb voor mijzelf een balans gevonden in het gezonde eten. Dit betekent niet dat ik 100% gezond eet. Door de weeks kies ik voor de gezondere opties. In het weekend geniet ik ook van voedingsmiddelen die mijn lichaam niet nodig heeft, maar gewoonweg heel lekker zijn.

 

Mocht je geïnteresseerd zijn in jou behoefte, dan kan ik dat uiteraard voor jou berekenen. Stuur mij dan een mail, app of bel even voor meer informatie.

 

Vandaag deel ik een weekenddag met jullie. Ik heb op zaterdagochtend altijd een pittige bootcamples op het programma. Doordeweeks eet ik eigenlijk altijd wel gezond, op een enkele uitzondering na... In het weekend laat ik de teugels iets meer vieren. Vooral met een pittige sportles op het programma mag ik best wel wat eten op een dag. Ik hou geen calorieën bij. Ik weet wat ik ongeveer nodig heb en doordat ik van heel veel dingen weet hoeveel calorieën het bevat maak ik een grove schatting. De ene dag eet ik misschien iets te veel, maar de andere dag weer iets te weinig. Zo blijft het mooi in balans.

Ontbijt:

 

Ik start de dag met een groot glas water met citroen en mijn supplementen. Ook maakte ik een goeie bak havermout. Ik maak mijn havermout altijd met 40 gram havermout, 1 scoop plantaardige eiwitpoeder in chocoladesmaak, 200 ml amandelmelk. Ik shake het eiwitpoeder met de amandelmelk en verwarm het samen met de havermout in een pannetje en laat het even koken. Als topping vind ik bosbessen, frambozen en granola erg lekker. Maar banaan en pindakaas is ook heerlijk! Ik laat de bak goed afkoelen, helemaal met warme dagen vind ik afgekoelde havermoutpap lekkerder.

Door deze maaltijd heb ik genoeg energie om lekker te sporten.

Snack:

 

Toen ik thuis kwam had ik niet echt trek.. Toch heb ik gezocht naar iets waar ik zin in had omdat ik het belangrijk vind om na die tijd iets te eten. Het duurde nog wel even voordat we gingen lunchen.

Ik vond in de koelkast een bietenwrap die nog op moest. Ik heb hem besmeerd met zuivelspread. Ik dronk er ook een groot glas water bij.

Lunch:

 

Ik lunch vandaag een pastasalade met de volgende ingrediënten: 

Volkoren pasta, spinazie, tomaat, paprika, komkommer, tuinkruiden dressing, brie, druiven en walnoten.

Ik at er voor wat extra eiwitten los 2 eieren bij met wat zout erop.

Ook dronk ik er een groot glas thee bij.

Snack:

 

Vandaag een bewegelijk dagje. De training was pittig en we zitten midden in een verhuizing. Ik ben de zolder en de eerste verdieping aan het vegen/ stofzuigen en dweilen. Tussendoor maak ik een bakje met aardbeien en wat plantaardige yoghurt en drink een groot glas water.

Snack:

 

Na een uur heb ik weer trek, dus ik neem nog een cracker met 30+kaas en ik drink nog een glas water.

We gaan nu nog een paar uurtjes spullen sjouwen... Ik red het hiermee tot het diner.

Oke, niet helemaal waar. Tijdens het koken snack ik nog 3 handjes van deze wortels.

Diner:

 

Wij eten vandaag aardappelen, een mix van gewone en zoete aardappel, vlees (voor mij een groenteburger) en bloemkool. Met een klein beetje jus erover en wat friteslijn ernaast. Daarbij drink ik een glas met Ginger Ale zero.

Snack:

 

Als toetje nemen we een ijsje, de kinderen een mini magnum (weekend, joepie!) en ik neem een Oppo ijsje in de smaak salted caramel. 

Snack:

 

Ik ben aardig uitgeput van de dag.. en plof tevreden op de bank. Het gebeurt zeker niet elke week, maar vanavond ging deze zak leeg. En ik heb er van genoten! Kikkererwtenchips, bevat bijna net zoveel calorieën als normale chips, maar ik raak er sneller verzadigt van en de zak ik kleiner, dus ik eet dan minder. Want bij een normale zak had hij ook op gegaan. 

Snack:

 

Ik drink er een kombucha bij. Ik kende het niet.. Het is een drankje wat ik wel eens voorbij heb zien komen in een lunchtentje, maar ik had het nog nooit gedronken.

Een gember drankje met thee. Heerlijk! Die ga ik vaker kopen.

Zoals jullie zien, is deze dag wel anders dan een doordeweekse dag. Ik geniet meer van wat snacks. Dit is voor mij een balans. Zo hou ik alles goed vol. Soms eet ik wel gezonder in het weekend en soms eet ik het hele weekend niet gezond. Als de basis goed is, scheelt dat een hoop. Hopelijk vonden jullie het weer leuk om mee te kijken. Mochten er vragen zijn, stel ze gerust!

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Enjoya

Lisette Bierman

info@enjoyavoeding.nl