· 

Wat ik eet op een dag

Disclaimer: Allereerst wil ik een aantal dingen met jullie delen. Neem nooit klakkeloos mijn eetpatroon over. Iedereen zijn eetbehoefte is anders. Ik eet zoveel als nodig is voor mijn lichaam! Ik ben maar 1.64 m lang en sport minimaal 3 keer in de week en ben verder vrij actief. Voor iedereen is de behoefte anders. Dit komt door de verschillen in lengte, gewicht, en beweging. Ik heb voor mijzelf een balans gevonden in het gezonde eten. Dit betekent niet dat ik 100% gezond eet. Door de weeks kies ik voor de gezondere opties. In het weekend geniet ik ook van voedingsmiddelen die mijn lichaam niet nodig heeft, maar gewoonweg heel lekker zijn.

Mocht je geïnteresseerd zijn in jou behoefte, dan kan ik dat uiteraard voor jou berekenen. Stuur mij dan een mail, app of bel even voor meer informatie.

 

Ontbijt

 

Voor mijn ontbijt start ik met het drinken van water. Veel water! Door de nacht heen verlies je veel vocht. Het is belangrijk om die 's morgens meteen weer aan te vullen.

In één van de glazen water stop ik een vitamine C bruistablet. Dit geeft meteen een lekkere shot aan vitamine C,  goed voor de weerstand. Ik neem ook meteen mijn andere vitamines: vitamine D, vitamine B12 (ik ben vegetarisch), magnesium en een probiotica.

 

Mijn ontbijt bestaat uit een flinke bak magere kwark (300 gram). Onder de kwark ligt (helaas niet te zien op de foto) ongeveer 150 gram fruit. Dit keer bosbessen en frambozen. Over de kwark strooi ik een theelepel lijnzaad (goed voor de omega 3 vetzuren) en een handje volkoren flakes. Ook voeg ik 2 flinke eetlepels zelf gemaakte chocolade granola toe. 

 

 Hier kan ik vaak de gehele ochtend op verder. In de kwark zitten veel eiwitten en deze zorgen voor een langdurig verzadigt gevoel.

 

 

 Vanavond ga ik lekker sporten. Ik eet normaal niets tussen mijn ontbijt en lunch. Maar omdat ik 's avonds ga sporten moet ik overdag al bedenken dat ik iets meer eet.

Ik ga wandelen met mijn oudste zoon en samen snacken wij heerlijk in de zon een tussendoortje. Ik koos voor de mailwafels van de AH. Ze zijn te koop in meerdere smaken. Door de smaakstoffen op de wafel is dit tussendoortje niet de aller gezondste keuze, maar dat vind ik dus balans. Ik kies 90% uit de pure producten (zonder toevoegingen van e-nummers) en deze snack behoord tot de 10% waarin wel toevoegingen zijn toegevoegd.

 

Samen drinken wij een fles water leeg.

 

 Lunch

 

Mijn lunch bestaat vandaag uit 3 volkoren boterhammen.

1 belegt met kerrie hoemoes/ sla en komkommer, 1 belegt met hüttenkäse en appelstoop en 1 belegt met pure hagelslag.

Ook snack ik wat losse worteltjes en ik drink er een groot glas thee bij.

 

Mijn lunch is elke dag anders. Ik probeer zoveel mogelijk groentes toe te voegen. Ik eet in de zomer vaak salades, in de winter soep. Maar ook ben ik dol op curry's en left overs van het diner van de dag daarvoor.

 

Vandaag had ik trek in boterhammen. :-)

 

 

Ik snack tussendoor van mijn zelfgemaakte bananenbrood.

Dit brood is gevuld met pompoenpitten, cacaonibs, kokossnippers, abrikozen en vijgen. Heerlijk. Het recept deel ik snel met jullie!!

 

 

Diner

 

We eten vandaag een AVG'tje.

Aardappelen, spinazie en voor mij een groenteburger.

Onze wekelijkse boodschappen worden weer bijna bezorgd, dat betekent dat we restjes gaan opmaken.

Ik had nog vlees in de vriezer voor de mannen, en een groenteburger voor mijzelf in de koelkast liggen. De aardappelen schreeuwden ook dat ze opgegeten wilden worden en in de vriezer vond ik nog en doos spinazie. 

Ik smeerde wat friteslijn op mijn burger (ook omdat hij iets wat aangebrand was, oeps niet zo mooi voor de foto). Friteslijn is de 'betere' keuze mayonaise. Lekker en er zit minder verzadigt vet in. (90/10%)

 

 

 

 Ik ben dol op chocolade! Daarom snoep ik na het eten nog een stukje pure 85% chocolade. Doordat hij zo puur is, is het makkelijker om het bij 1 stukje te laten. 

 

En nu op naar de sportschool voor een uurtje bootcamp. Even lekker alles eruit knallen!

 

Na het sporten is het belangrijk om je lichaam weer te voeden en de tekorten aan te vullen (ook al heb je niet echt honger, je lichaam heeft het wel nodig)

 

Ik kies voor een eiwitrijke snack en ga voor een bakje kwark (200 gram) met vanille smaak. Daarop mango, aardbeien en een schep van mijn zelfgemaakte granola. En ik drink er weer een groot glas thee bij.

 

 

 

Zoals jullie kunnen lezen kies ik bewust voor producten/ maaltijden, maar verschilt het niet enorm met het patroon van de gemiddelde Nederlander. Elke dag ziet er weer anders uit. Misschien lijkt het alsof ik niet veel erbij drink, maar ik heb niet al mijn drinken opgeschreven. Ik drink eigenlijk de hele dag door alleen maar water, thee en soms een cafeïne vrije koffie met een scheutje amandelmelk. Alleen bij het diner vind ik een zero limonade erg lekker. Ik drink zeker 2 liter vocht, meestal nog wel meer.

 

Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen, laat vooral een reactie achter. Als jullie het leuk vinden deel ik vaker een 'wat eet ik op een dag' met jullie. De volgende keer op een weekenddag, of een niet sport dag. Laat het maar weten....

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Enjoya

Lisette Bierman

info@enjoyavoeding.nl