· 

Tomaten

Tomaten

 

Tomaten komen bijna overal bij van pas. Bij salades, soepen, sauzen, ovenschotels of gewoon met wat peper en zout als tussendoortje. 

Naast hun veelzijdigheid, zijn er nog veel redenen om van tomaten te houden. Ze zijn namelijk ook ontzettend gezond.

 

Tomaten moeten stevig aanvoelen en de schil moet gaaf zijn.

Een rijpe tomaat geeft mee bij een lichte vingerdruk. Je kunt tomaten na aankoop het beste op een koele plek bewaren. Bewaar ze niet in de koelkast, dan verliezen ze hun smaak.

 

De tomaat barst van de vitaminen en mineralen. Er zit veel vitamine A, B, C, E en vitamine K in. Daarnaast is deze vuurrode, sappige groente rijk aan de mineralen kaliumkoper en magnesium. De tomaat beschermt tegen vrije radicalen die ontstaan als de zon te lang op de huid brandt. De stof lycopeen in de tomaat werkt als actieve antioxidant tegen vrije radicalen.

Zoals jullie hierboven lezen heeft de tomaat zo ontzettend veel gezonde voedingsstoffen. 
Ik licht er 2 voor jullie uit:

Tomaten leveren een goede hoeveelheid vitamine C. Deze vitamine is erg belangrijk voor onze gezondheid. Het draagt onder andere bij aan:

·       Een sterk immuunsysteem

·       Een gezonde, elastische en mooie huid

·       Gezond kraakbeen en gezonde botten

·       Een lager risico op hart- en vaatziektes

·       Het verbeteren van de opname van ijzer uit plantaardige bronnen (non-heemijzer)

Tomaten zijn een goede bron van kalium en daardoor dragen ze dus bij aan een gezonde bloeddruk. Dit helpt om je hart en bloedvaten gezond te houden.

Wil je wat kilo’s kwijt? Dan passen tomaten perfect in je levensstijl.

Tomaten bevatten namelijk weinig koolhydraten en heel weinig calorieën, terwijl ze je lichaam wel waardevolle voedingsstoffen opleveren. Het vocht en de vezels die ze bevatten dragen bovendien bij aan een verzadigd gevoel.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Enjoya

Lisette Bierman

info@enjoyavoeding.nl