· 

Teffpap

Het graansoort teff is niet zo heel bekend bij de meeste mensen. Havermout en Binta wordt meer gegeten. Zonde, want Teff is echt heel gezond! En ik vind het ook erg lekker! Teff wordt overigens wel veel gegeten door professionele sporters. Maar waarom zouden wij het niet eten als het zo gezond is?!

 

Ik noem je de voordelen van Teff, wie weet geef je het een kans. Met het recept hieronder hoop ik je echt te motiveren :-)

  • Teff bevat essentiële mineralen zoals calcium als bouwstof voor spieren en botten, magnesium, kalium en ijzer, nodig voor de aanmaak van rode bloedlichaampjes die voor zuurstoftransport zorgen en veel energie leveren.
  • Teff bevat veel langzaam verteerbare, complexe koolhydraten. Hierdoor heeft het de unieke eigenschap energie langzaam en efficiënt aan het lichaam af te geven. Onderzoeken tonen aan dat teff na elke maaltijd de stijging van de bloedsuikerspiegel tegen gaat. Het hongergevoel blijft langer weg.
  • Teff bevat hoogwaardig eiwit omdat alle 8 essentiële aminozuren, vooral lysine, in de juiste verhouding aanwezig zijn. Deze dienen als belangrijke bouwstoffen voor het lichaam en worden makkelijk opgenomen.
  • Teff bevat erg weinig fytinezuur waardoor alle belangrijke voedingsstoffen goed door ons lichaam worden opgenomen. Fytinezuur belemmert de opname van mineralen.
  • Teff is glutenvrij.

 

 

 

 

Ingrediënten:

- 40 gram Teff

- 200 ml (soja)melk

- 1 peer

- 20 gram walnoten

 

 

Bereiding:

Doe de teff en de melk in een pannetje en roer goed door. Schil en snijdt de peer in stukjes. Roer de stukjes peer door de pap, ik bewaarde een paar stukjes ter garnering. Verwarm de pap en laat hem rustig indikken. Giet de pap in een schaaltje en garneer met de overgebleven peer en met de walnoten. Ready to eat!

 

Ik zou het heel leuk vinden om foto's terug te zien van de pap die jullie hebben gemaakt, of wie weet hebben jullie andere recepten met Teff. Laat het mij vooral weten! Ik begreep dat je er ook heerlijke pannenkoeken mee kunt maken. Die ga ik binnenkort eens uitproberen.

 Teff is gewoon te koop in alle supermarkten. Ik heb Teff van het merk Zonnatura.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Enjoya

Lisette Bierman

info@enjoyavoeding.nl