· 

Slecht voelen, slecht eten... Wat nu??

Slecht voelen, slecht eten… Wat nu??

 

Tja, wat doe je als je een tegenslag te verwerken hebt en alleen maar behoefte hebt aan comfort food?!

 

Ik zat altijd in een goede flow. Ik had een gezonde leefstijl te pakken. Ik kon heel goed door de weeks gezond eten als ik wist dat ik in het weekend kon genieten van voeding die ik niet perse nodig heb, maar wel heel lekker is.

Ook als ik wat kleine tegenslagen had was het geen probleem om dit vol te houden. Ik voel mij hier ook echt het beste bij.

 

Maar nu zit ik slecht in mijn vel. Mijn hele leven staat op zijn kop. Mijn man en ik gaan scheiden. Wij doen iedereen veel verdriet en zelf hadden we onze toekomst natuurlijk ook liever anders gezien. Pijnlijk om te zien en te voelen.

Ik heb in deze weken/ maanden zeer veel behoefte aan comfort food. Ik kan niet meer de juiste balans vinden. Elke keer vind ik wel weer een goede reden om te grijpen naar de chocolade, chips of koekjes.

Ik accepteer dit maar gewoon even, dit gaat weer over. Ik heb in deze tijd ook veel behoefte om te bewegen. Sporten is mijn uitlaatklep en ik ga graag een stuk wandelen om na te denken. Dit zorgt voor een hogere verbranding, dus ik kom qua gewicht niet heel veel aan. Wel ietsje, maar dat neem ik voor lief, dit komt wel weer goed.

 

Ik heb een aantal tips die ikzelf opvolg.

Deze deel ik graag met jullie. Jullie herkennen de situatie misschien wel of kunnen de tips in andere gevallen gebruiken.

 

 1)    Elke dag is een nieuw begin. Start elke dag met een gezond en voedzaam ontbijt. 

 2)    Hou de basis gezond. Eet 3 voedzame maaltijden per dag.

 3)    Drink veel! (Thee/water) Dit vult de maag.

 4)    Vul je maaltijd aan met veel groente. Veel massa, weinig calorieën.

 5)    Zorg voor voldoende eiwitten & gezonde vetten. Deze geven je een vol gevoel.

 6)    Skip geen maaltijden als je iets “ongezonds” gegeten hebt om te compenseren.

 7)    Voel je niet schuldig, dit zorgt voor een negatief spiraal.

 8)    Haal niet teveel snaaiwerk in huis.

 9)    Schrijf op wat je eet. Dit confronteert je met jou eet gedrag.

10) Denk niet dat het toch allemaal niets meer uitmaakt als je iets “slechts” hebt gegeten. Zonde! Pak meteen de draad weer op. Een “slechte” maaltijd zorgt niet meteen voor een “slechte” dag.

 

PS: Geniet van alles! Heb er vertrouwen in dat er weer een betere tijd aankomt en dan is het weer veel gemakkelijker om de draad op te pakken.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Enjoya

Lisette Bierman

info@enjoyavoeding.nl