· 

Romige ovenpasta met pompoen

 

Ingrediënten 

- 300 gr volkoren pasta (of linzenpasta)

- 1 rode ui

- 1 kleine pompoen of een zakje pompoenstukjes 400gr

- 25 gr boter

- 25 gr bloem

- 250 ml (plantaardige) melk

- 100 gr gerapte kaas

- Snuf nootmuskaat

- 2 tl tijm

- Peper/ zout

 

 

 

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de pompoen, snij deze in blokjes en was deze. Kook de pompoen en de

pasta beetgaar in water. Let er op dat je het niet te zacht kookt. Smelt 25 gr boter in de pan en voeg de bloem toe.

Laat de roux even zachtjes garen totdat deze wit uitslaat. Voeg nu beetje bij beetje de melk toe en roer alles met een

garde tot een gladde saus. Breng de bechamel op smaak met peper en zout en iets nootmuskaat. Roer een deel van de kaas door de saus. Verdeel de gekookte pasta en de pompoen over een ovenschaal. Snij de ui in halve ringen en verdeel deze over de schotel. Breng de pompoenpasta op smaak met peper, zout en de tijm. Verdeel de bechamelsaus over de pasta en garneer het met de overgebleven kaas. Zet de schotel nog ongeveer 20 minuutjes in de oven.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Enjoya

Lisette Bierman

info@enjoyavoeding.nl