
Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 2 wortels (of meerdere kleine worteltjes)
- 2 zoete aardappelen
- teentje knoflook
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 200-300 milliliter amandelmelk (ik ga hem een keer proberen met kokosmelk)
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 blokje groente bouillon
- (vega) kipstukjes (optioneel)
Bereiding:
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Kook ook de in stukjes gesneden zoete aardappel en wortel tot ze zacht zijn.
Pureer de zoete aardappel en wortel en zet even apart. Snijd de ui, knoflook en paprika in stukjes en bak in een pan met de Italiaanse kruiden en voeg de puree, melk, gepelde tomaten en bouillon toe. Laat dit een paar minuutjes sudderen.
Serveer de pasta met de saus en voeg wat peper en zout toe naar smaak.
Tip: zelf miste ik een eiwitbron in dit recept. De volgende keer probeer ik de saus met vegetarische kipstukjes erdoor.
Reactie schrijven