
Ontbijtkoek
Ingrediënten:
- 200 gram havermout (of havermeel)
- 200 gram volkorenmeel (spelt of tarwe)
- 325 ml (plantaardige) melk
- 2 eieren
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
- 3 eetlepels koek/ speculaaskruiden
- 1 eetlepel kaneel
- 2 theelepels bakpoeder
- snuf zout
- olie om de bakvorm mee in te vetten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet hem in met olie.
Doe de havermout in een keukenmachine en maal tot meel. Wanneer je havermeel gebruikt hoeft dit niet. Voeg alle ingrediënten samen in een kom en meng de massa goed door elkaar.
Schep het mengsel in de cakevorm en bak in de oven voor ongeveer 1 uur. Hou de ontbijtkoek goed in de gaten. Elke oven werkt anders. Wanneer je een sateprikker in de koek prikt en hij komt er schoon uit is hij gaar.
Laat de koek goed afkoelen.
Reactie schrijven