· 

Nasi zonder pakje of zakje

Nasi

 

Ingrediënten:

-250 gram zilvervliesrijst

-2 uien

-1 a 2 knoflookteentjes

-2 preien

-1 rode paprika

-2 eetlepels olie

-2 theelepels koriander

-1 theelepels kurkuma

-1 theelepels komijnzaad

-1 theelepels gemberpoeder

-250 gram hamreepjes of gemarineerde tofublokjes

-2 eieren

-sojasaus/ ketjap

-sambal

 

 

Lekker met wat satésaus, kroepoek, komkommer

 

 

 

Bereiding:

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Snij de uien in stukjes, hak de knoflook fijn. Verwijder de onderkant van de prei en het buitenste blad. Snijd doormidden en was beide helften onder stromend water. Snijd de prei in ringetjes. Was en snijd de paprika in stukjes. Verwarm een grote koekenpan of wok met olie en bak hierin de ui en knoflook op middelhoog vuur. Voeg de koriander, kurkuma, komijn en gember toe en bak een minuutje mee. Voeg dan de prei en de paprika toe. Na 3 minuten begint de prei te slinken, voeg dan de gekookte rijst en de hamblokjes/ tofu toe. Roer alles goed door elkaar en verwarm een paar minuutjes. Ondertussen verwarm je een kleine koekenpan en een beetje olie en klop je de eieren los. Bak een omelet. Haal uit de pan en snijd in reepjes. Serveer de nasi met een scheutje sojasaus/ ketjap en sambal voor wat meer pit. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Enjoya

Lisette Bierman

info@enjoyavoeding.nl