· 

Mijn transformatie

 

Mijn transformatie

 

 

Dat ik veel ben afgevallen is (bijna) niemand ontgaan. Maar veel mensen vragen zich af  

“Hoe heb je dat gedaan?” 

Geen crashdieet. Ik heb mijzelf niet uitgehongerd. Ik heb genoten van elke maaltijd. Alleen heb ik hele duidelijke keuzes gemaakt. Natuurlijk hebben er ook moeilijke momenten bijgezeten en die kom ik zelfs nu nog regelmatig tegen. Ik vertel jullie graag hoe de jaren zijn verlopen en neem jullie mee in mijn afvalproces…

 

 

 

 

Hi, ik ben Lisette Bierman, 35 jaar oud en moeder van 2 kinderen. Zeven jaar geleden had ik overgewicht, en flink ook. Met een gewicht van 88 kilo bij een lengte van 1,64 meter had ik een ongezond BMI. (Tijdens mijn zwangerschap woog ik zelfs 92 kilo…)

 

Ik hou van eten, veel eten en de combinatie met weinig bewegen is niet heel fijn voor je gewicht. Ik at veel meer dan ik verbrandde. Ik zwanger van mijn eerste kindje. Toen ging ik nog veel meer eten! Een aantal maanden na de zwangerschap vond ik het genoeg. Die kilo’s moesten er weer af. 

 

Ik wilde niet op een streng dieet. Daar had ik al wat ervaring mee en dat was geen succes. Ik ging lezen over voeding, gezonde alternatieven en puur eten zonder pakjes en zakjes. Ik had er zoveel plezier in, dat ik het geen straf vond. Alle snacks waar ik zo verslingert aan was (zoals chocolade, koek, drop) verving ik voor gezondere lekkere alternatieven (dadel-noten balletjes, haverkoeken) en zo had ik niet door dat ik bezig was met een “dieet”. 

Ook begon ik met sporten. Dit was in het begin echt een opgave, ik hield niet van sporten. Maar ik ging door en zocht net zo lang naar iets wat ik leuk vond. Hardlopen was 1 van die dingen. 1 minuut rennen, 1 minuut wandelen. Wat duurde die minuut rennen lang! Ik ging kapot!! De volgende dag kon ik amper op mijn benen staan van de spierpijn. Maar ik gaf niet op. Langzaam kwam ik bij de 5 km. Die progressie gaf een kick! Ik begon het lopen echt leuk te vinden. Nu zie ik sporten als een uitlaatklep, ik kan alles erin kwijt. Ook ervaar ik heel goed hoe gezond het voor je lichaam is om fit te zijn. Ik ben minder snel moe, ziek en heb veel nieuwe mensen leren kennen die deze passie delen. 

 

Er was een knop om. Mijn mindset was veranderd. Ik had plezier in het koken en bakken, vond het sporten steeds leuker en zag de kilo’s meer en meer verdwijnen. Steeds vaker kreeg ik een complimentje en mensen zagen mij veranderen. Daar krijg je natuurlijk nog meer motivatie van. 

Het was vreemd. Mijn lichaam veranderde, maar in mijn hoofd was ik nog steeds die meid met overgewicht.

Tijdens het shoppen merkte ik dat ik nog steeds 2 maten te grote kleding pakte. Als ik in de spiegel keek zag ik een totaal andere vrouw. Uiteindelijk ben ik 35 kilo afgevallen. Ik voel mij goed en zelfverzekerd!

Hier is ook de passie voor mijn werk ontstaan. Ik gun het iedereen om zo te kunnen genieten van het eten en sporten als dat ik doe. En het belangrijkste; om te ervaren om je zo fit en energiek te voelen.

 

Helaas kwamen toch ook de negatieve reacties. Ben je niet te mager? Sport je niet teveel? Hoe zelfverzekerd je je ook voelt, toch kunnen meningen van anderen je snel weer laten twijfelen. Door de jaren heen heb ik een lifestyle gevonden die bij mij past en blijf nu goed op gewicht. Ik eet gezond (en ja, ook wel eens niet) en sport minimaal 3 keer in de week. Als je iets doet wat je wilt, houd je dit ook gemakkelijk vol. Je lichaam heeft er zoveel meer aan, als je goed voor jezelf zorgt. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Als je een gezond BMI hebt bereikt, maakt het niet meer zoveel uit hoeveel je weegt. Ik heb gemerkt dat dat lastig loslaten is na zo’n lange periode gefocust te zijn op je gewicht. Vertrouw op je gevoel! In principe is gewicht maar een getal. Je kunt het bijhouden als leidraad, maar ik heb vooral geleerd om te luisteren naar mijn lichaam. Die geeft meer aan dan je denkt...

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Diederike (donderdag, 13 februari 2020 12:30)

  Wat een ontzettend mooi verhaal mijn complimenten

 • #2

  Cynthia (donderdag, 13 februari 2020 13:09)

  Lisette, wat heb jij jouw verhaal goed op papier gezet.
  Het is pakkend maar ook zeker motiverend voor andere mensen.
  Zefs heb jij mij op bepaalde vlakken aan het denken gezet.
  Wij zijn heel trots op jou.

 • #3

  Jochem (donderdag, 13 februari 2020 14:05)

  Wat een mooi en sterk verhaal! Knap en dapper hoor dat je het zo op papier hebt gezet! Ben trots op je!!

 • #4

  mam. (donderdag, 13 februari 2020 15:19)

  Wat een transformatie!! Wij hebben het van dichtbij mee mogen maken en zijn super trots op jou.
  Jij kunt als geen ander mensen helpen hun doelstelling ook te halen.

Enjoya

Lisette Bierman

info@enjoyavoeding.nl