· 

Kwarktaart

Hoe leuk is het om een taart te eten zonder je daarna schuldig te voelen..

Als je de rest van de week/ dag gezond eet kan een 'niet gezond' taartje natuurlijk ook (80/20 regel), maar deze kan altijd! De taart is lekker en nog voedzaam ook!

Doordat de bodem is gemaakt van havermout en noten vult hij goed en de kwark zorgt voor een frisse en licht zoete smaak. Optimel kwark is niet wat ik normaal zou aanraden, maar voor een taart die je niet iedere dag eet is het een prima product. 

 

Je hoeft niet perse iets te vieren te hebben om taart te eten toch? Met deze taart kan dat. Ook prima als ontbijt..

 

Ingrediënten:

Bodem

-150 gram havermeel of fijn gemalen havermout

-150 gram ongezouten gemengde noten

-100 gram ongezoete appelmoes

-2 eetlepels lijnzaad (gebroken)

-2 theelepels koekkruiden

-2 eetlepels kokosrasp

Kwarklaag

 

-450 gram Optimel kwark (ik nam aardbeien smaak)

-250 gram magere kwark

-6 blaadjes gelatine

-6 eetlepels water

 

Nodig: springvorm 24 cm

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

 

Maal alle ingrediënten samen fijn in een keukenmachine. Bedek een springvorm met bakpapier en doe de mix in de springvorm. Druk de mix goed aan.

 

Bak de bodem ongeveer 15 min op 180 graden. Dit verschilt per oven.

 

Week de gelatine 10 minuten in koud water. Knijp de gelatine uit en doe deze in een pannetje met  de 6 eetlepels water. Warm het geheel op en roer totdat de gelatine opgelost is. Laat het nu afkoelen en roer nog een paar keer goed door. Als deze afgekoeld is meng je het met de Optimel en de magere kwark. 

 

Het kwark mengsel kan je over de bodem gieten zodra de bodem goed is afgekoeld. Nu laat je de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Enjoya

Lisette Bierman

info@enjoyavoeding.nl