
Kip Kerrie
Ingrediënten:
-zilvervlies rijst (ong 75 gram ongekookte rijst per persoon)
-2 kipfilets
-1 grote ui
-2 teentjes knoflook
-1 rode paprika
-450 gram sperziebonen
-1 eetlepel kerriepoeder
-snuf chilivlokken
-1 theelepel kurkuma
-halve theelepel korianderpoeder
-400 ml kokosmelk
-2 eetlepels bloem
-3 eetlepels rozijnen
-zout
Beschrijving:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwijder de uiteinden van de sperzieboontjes, snijd in
stukken en kook ze in 10/ 15 minuten gaar. Snipper de ui grof en
bak dit even glazig in olijfolie een grote wok. Pers de teentjes
knoflook en bak deze even met de ui mee. Snijd de kipfilet in
blokjes en voeg dit ook bij de ui. Bak het rondom mee zodat
de buitenkant van de kip alvast aangebakken is. Snijd de
paprika in blokjes en bak deze mee met de kip.
Voeg de kruiden (kerriepoeder, chilivlokken, kurkuma en
korianderpoeder) bij het kipmengsel, samen met de bloem.
Roer dit goed door en laat de bloem even meebakken. Voeg
de kokosmelk toe en verwarm dit ongeveer 8 minuutjes mee.
Proef de saus en voeg eventueel een beetje zout toe. Voeg tot
slot de rozijntjes toe en roer de afgegoten
sperziebonen door de saus.
Serveer de kip kerrie met rijst.
(wij eten hier met 2 volwassenen en 2 kinderen van)
Reactie schrijven