· 

Kerrie macaroni

Kerrie macaroni

 

Veel mensen zijn dol op pasta, er zijn zoveel verschillende varianten.

Maar nog veel mensen gebruiken een pakje of een zakje om de pasta smaak te geven. Dat is helemaal niet nodig!
Deze pakjes en zakjes zijn vaak veel te zout.

Er zitten conserveringsmiddelen in die ons lichaam helemaal niet nodig hebben.

Deze kerrie macaroni is gekruid met kerriepoeder en kerrie masala.

Twee lekkere kruiden die gewoon te koop zijn in de supermarkt.

 

Ingrediënten:

 

3/4 personen, bereidingstijd ongeveer 10 minuten.

 

- 250 gram volkoren macaroni

- 250 gram mager rundergehakt of een portie vegetarisch gehakt

- 1 ui, groentepakket voor macaroni (liever natuurlijk zelf wat groente klein snijden)

- 1 eetlepel kerriepoeder

- 1 theelepel kerrie masala

- Snufje cayennepeper of chilipoeder

- 1 blokje groentebouillon

- Handje geraspte kaas

 

Bereidingswijze:

Kook de macaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper het uitje fijn. Bak de ui fruitig in wat (kokos)olie tot het glanst. Voeg het (vega)gehakt toe en bak deze rul mee. Voeg de fijngesneden groenten toe en roerbak even samen mee met het verkruimelde bouillonblokje. Giet de macaroni af en voeg toe. Roerbak even kort mee, maak op smaak met de kerrie, de massala-kruiden en cayennepeper. Heerlijk om deze maaltijd te bestrooien met wat geraspte kaas (zo niet, voeg je wat zout toe).

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Enjoya

Lisette Bierman

info@enjoyavoeding.nl