
Havermout broodjes
(4 grote of 6 kleinere)
Ingrediënten:
- 100 gram havermout of havermeel
- 100 ml (plantaardige) kwark
- 1 ei
- snuf peper en zout
- 1/2 theelepel oregano
- 1/2 theelepel rozemarijn
- 1 teen knoflook
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Wanneer je havermout gebruikt maal je dit tot meel in een keukenmachine of blender. Meng het meel, de kwark en het ei goed door elkaar in een keukenmachine of met een garde. Breng op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens de kruiden toe en roer het geheel goed door. Verdeel het beslag in rondjes op een bakplaat. Het beslag is vrij vloeibaar. Ik maakte 6 kleine rondjes, maar 4 grote rondjes kan ook prima.
Zet de bakplaat in de oven en bak de broodjes 20-22 minuten.
Ze blijven vrij dun, je kunt ze als een pitabroodje doormidden snijden, of eten als een cracker en het beleg op het broodje smeren. Ik belegde de broodjes het liefste met kaas, rucola en rauwkost en met hummus, rucola en rauwkost.
Reactie schrijven