· 

Granola

Granola 

 

Ingrediënten:

- 100 gram havervlokken

- 100 gram havermout

- 2 el kokosolie

- 2 el cacaopoeder 

- 3 el honing

- 1 tl kaneel

- 1/2 tl vanillepoeder (ongezoet)

- 50 gram gemengde noten (ongezouten)

- 25 gram zonnebloempitten

- 50 gram pure chocolade (>75%)

- 50 gram geraspte kokos

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

 

Doe de havermout met de havervlokken in een mengkom en voeg hier de cacaopoeder, kaneel, vanillepoeder en de honing aan toe.

 

Smelt de kokosolie en voeg ook toe, hussel alle ingrediënten door elkaar.

 

Schep de havermout op de bakplaat en spreid met een lepel goed uit.

 

Bak de havermout 15 minuten in de oven. Schep halverwege om.

 

Het geheim van een goede crunchy granola is dat je deze echt helemaal moet laten afkoelen als deze de oven uitkomt. Dan worden de vlokken pas echt knapperig.

 

Hak de gemengde noten grof en voeg ze toe aan de afgekoelde havermout. Doe ook de zonnebloempitten en de kokos erbij.

 

Snij met een scherp mes de pure chocolade in fijne brokjes. Doe deze bij de granola en schep nog 1 keer alles goed door elkaar. Doe de granola daarna in een glazen pot en geniet!

 

recept van mindyourfeed.nl

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Enjoya

Lisette Bethlehem-Bierman

Buitenkruier 69

1841 EP Stompetoren

0626796559

info@enjoyavoeding.nl