· 

Curry hummus

Curry Hummus

 

Ingrediënten:

-200 gram kikkererwten (uit pot/blik/zak)

-1,5 teen knoflook

-1/2 rode peper (zonder zaadjes)

-40ml citroensap

-1,5 eetlepel tahin

-100ml water

-1 eetlepel peterselie of koriander (fijn gesneden)

-snuf cayennepeper 

-1 theelepel kerriepoeder

-1 theelepel kurkuma 

-1 theelepel komijnzaad

-1 theelepel zeezout

-2 eetlepels olijfolie

 

Bereiding:

Snijd de halve peper en de knoflook fijn. Doe de peper, met de knoflook en tahin, citroensap en het water in de blender (of keukenmachine) en mix het tot een glad geheel. Voeg vervolgens de kikkererwten , peterselie en komijnzaad, de kerriepoeder, de kurkuma, de olijfolie en cayennepeper  bij het mengsel. Mix nog een keer goed en voeg als het nodig is wat extra water toe. Strooi het zeezout erbij en meng het nog een minuut, tot een zacht mengsel. Serveer het in een kom en strooi er nog wat peterselie overheen.

De hummus is ongeveer 5 dagen goed in een afgesloten bakje.

 

Recept: Rens Kroes

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Enjoya

Lisette Bethlehem-Bierman

Buitenkruier 81

1841 EP Stompetoren

0626796559

info@enjoyavoeding.nl