· 

Crackers zelf maken

Ingrediënten:

-60 gram gemalen lijnzaad 

-60 gram hele lijnzaad

-60 gram zonnebloempitten

-60 gram hennepzaad

-1 eetlepel chiazaad

- 1/4 theelepel zout

-300 milliliter water

-Optioneel: knoflookpoeder, cayennepeper, zwarte peper en/of kerrie (ik gebruikte ze allemaal)

 

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in een kom en roer even door.

Laat dit een uurtje staan, zodat het water wordt opgenomen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak met een ronde vorm de crackers. Je kunt ze plat maken met een natte deegroller of glazen fles. Ik gebruikte dit vormpje, ideaal om crackers mee te maken. Je kunt ook 2 bakpapiertjes gebruiken en daartussen een dunne plak uitrollen. Maak dan met een mes inkepingen in het deeg om aan te geven waar de breeklijnen komen.

Zet ze in de oven voor 25 minuten en draai de crackers dan om en bak nog 15 minuten. Bewaar de crackers in de koelkast in een luchtdichte doos.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Enjoya

Lisette Bethlehem-Bierman

Buitenkruier 81

1841 EP Stompetoren

0626796559

info@enjoyavoeding.nl