· 

Bountytaart

Bountytaart

 

Ingrediënten:

 

  • 150 gram ongebrande cashewnoten
  • 200 gram dadels
  • 120 gram amandelen
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 125 gram geraspte kokos
  • 150 gram extra pure (vegan) chocolade

    Extra benodigd: springvorm van 20 cm.

Bereiding:

  1. Laat de cashewnoten voor 4 uur weken in water, voor je begint met de bereiding van de vulling.
  2. Bekleed de bakvorm met bakpapier. 
  3. Voor de bodem: week de dadels 10 minuten in heet water, laat ze hierna goed uitlekken. Hak ondertussen de amandelen grof in een keukenmachine en zet dit even opzij in een bakje. Doe de uitgelekte dadels in de machine en maal fijn. Stop dit in een kom en voeg de gehakte amandelen en 50 gram kokos toe, roer dit door tot het een goed gemengd geheel is. Verdeel dit over de bodem van de springvorm, druk het met de achterkant van een lepel aan. Zet dit weg in de koelkast om op te stijven.
  4. Voor de vulling: doe de uitgelekte cashewnoten in de (schoongemaakte) keukenmachine en maal dit in een aantal minuten fijn samen met 250 ml kokosmelk. Doe de agavesiroop, kokosolie en de overige (75 gram) geraspte kokos er bij en mix dit nog kort door. Stort het op de bodem en druk dit ook weer met een lepel aan. Zet het terug in de koelkast terwijl je de pure chocolade ganache maakt.
  5. Breng de kokosmelk in een pannetje aan de kook. Ze het vuur uit als de kokosmelk goed heet is. Breek of hak de pure chocolade in stukjes en voeg dit toe aan de kokosmelk. Blijf dit doorroeren tot de chocolade volledig is gesmolten. Laat de ganache nog een beetje afkoelen voor je het over de kokosvulling giet. 
  6. Zet de bountytaart een nacht in de koelkast om het goed op te laten stijven.

Recept: www.brendakookt.nl

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Enjoya

Lisette Bethlehem-Bierman

Buitenkruier 81

1841 EP Stompetoren

0626796559

info@enjoyavoeding.nl