Wist je dat?

Wist je dat? · 22. september 2020
Je de stam van een broccoli gewoon kan opeten. Ik wist dit een jaar geleden niet, gooide dus altijd veel te veel weg. Zonde!! Broccoli eten is om verschillende redenen gezond. Waarom is broccoli nou zo gezond? Allereerst omdat er weinig calorieën in zitten, slechts 29 kilocalorieën per 100 gram. En daarnaast bevat broccoli veel vezels, 4,1 gram per 100 gram. Ook is broccoli rijk aan vitamines en mineralen. Zo zit er vitamine C, ijzer, foliumzuur, calcium en magnesium in.

Wist je dat? · 25. augustus 2020
Wist je dat je een kiwi met schil en al kan opeten?! Wel even goed wassen voordat je aanvalt. Wij zijn dit niet gewend, maar er blijken echt gezondheidsvoordelen aan vast te zitten. Een kiwi staat bekend om zijn flinke dosis vitamine C en ook bevat deze fruitsoort veel vitamine E. Maar wist je dat de schil ook erg rijk is aan vezels?

Wist je dat? · 11. juni 2020
Wist je dat? Een ei vaak veel langer houdbaar is dan op de verpakking staat aangegeven. Je kunt zelf heel goed testen of een ei nog te eten is.

Enjoya

Lisette Bierman

info@enjoyavoeding.nl