Tussendoortjes

Tussendoortjes · 05. maart 2020
We gaan al bijna richting de lente!! Zo fijn! Helaas zijn we er nog niet en is dat ook erg te merken in de virussen die rond zwerven. Veel mensen zijn geveld door de griep en natuurlijk heerst nu ook het coronavirus in ons land. Laten we allemaal goed voor ons zelf zorgen. Wat extra vitamientjes kan zeker geen kwaad. Ik stop ze graag in een smoothie. In deze smoothie zit maar liefst 50 gram spinazie verwerkt zonder dat je het echt proeft. Mijn kinderen smullen ervan.

Tussendoortjes · 23. januari 2020
Zoete aardappelballetjes. Een leuke snack om te serveren als je visite krijgt, maar ook gewoon lekker om af en toe tussendoor te snoepen. Door de zoete aardappel en walnoten zeer voedzaam, hier heeft je lichaam echt iets aan. Het lijkt veel werk om ze te maken, maar eigenlijk zit de meeste tijd in het bakken in de oven. Probeer ze eens, je zult verrast zijn van de lekkere smaakcombinatie. Handig weetje: Je kunt ze gerust 4 dagen in de koelkast bewaren.

Tussendoortjes · 19. december 2019
Het kerstdiner op de basisschool, altijd zo leuk en schattig hoe iedereen zijn best doet er netjes uit te zien en iets lekkers meeneemt. Onze oudste zoon kan niet wachten tot het zover is en wil graag deze chocolade balletjes meenemen. We hebben vorig weekend samen 100 balletjes staan draaien (ja ook de vriezer is weer lekker aangevuld). Een heerlijke dadel/ noten snack gerold in kokosrasp en amandel/ dadenballetjes gedipt in pure chocolade. Een feestelijk hapje die nog verantwoord is ook.

Tussendoortjes · 07. november 2019
Tijd voor taart! Wij vierde zondag de verjaardagen van onze kinderen. De oudste werd 6 jaar en de jongste wordt 5 december 3 jaar. Leuk om het dan voor de drukste maand van het jaar samen te vieren. Daar hoort een taart bij. Dit jaar maakte ik alle taart zelf. Deze vegan bountytaart en een mango-chocolade taart. Omdat deze bountytaart zo lekker was deel ik hem graag met jullie. Er is natuurlijk geen verjaardag nodig om een taart te bakken. Deze is namelijk nog voedzaam en verantwoord ook. ;)

Tussendoortjes · 10. oktober 2019
Deze haverkoeken zijn echt een traktatie! Heerlijk bij een kopje koffie of thee. Doordat de haverkoeken gemaakt zijn met havermout en volkoren smeltmeel zorgen ze voor een vol gevoel en heb je niet de neiging om ze meteen allemaal op te eten ;) Ze zijn gezoet met appelmoes, rozijnen en een beetje kokosbloesemsuiker (ik gebuik zelf minder suiker dan staan aangegeven, zoet genoeg) Je kunt de haverkoeken ook goed invriezen en pakken wanneer je er trek in hebt. Het ideale tussendoortje! :)

Tussendoortjes · 19. september 2019
Kinderen en voeding is soms een lastige combinatie. Zelf heb ik 2 kinderen. De jongste eet alles. Zo heerlijk om hem te zien genieten van al het eten! De oudste is een ander verhaal. Vanaf baby af aan al een "moeilijke" eter. Gelukkig komt er elke week wel iets bij wat hij probeert en vaak met succes! Deze monkey platter is een groot succes bij de kinderen in bijvoorbeeld de middag na schooltijd.

Tussendoortjes · 05. september 2019
Lekkere "snack trek"? Kies dan bewust en neem iets waar je lichaam echt iets mee kan. Bijvoorbeeld mijn favoriete bananenbrood, al moet ik altijd snel zijn met opeten, want anders snoept de rest van mijn gezin het op ;)

Enjoya

Lisette Bethlehem-Bierman

Buitenkruier 69

1841 EP Stompetoren

0626796559

info@enjoyavoeding.nl