Ontbijt

Quinoa ontbijt
Ontbijt · 18. februari 2021
Ontbijten met quinoa... Ik moest er even aan wennen. Ik had het al een paar keer voorbij zien komen, maar het nodigde mij niet uit om het te gaan maken. Maar het was weer tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Ik gaf het een kans. Ik kookte de quinoa van te voren en bewaarde het in de koelkast. De volgende dag de toppings erover en klaar was mijn ontbijt. Het was echt verrassend lekker!! De toppings in combi met de quinoa zorgde voor een heerlijk zoet ontbijt! En dus onwijs gezond!

Havermout
Ontbijt · 28. januari 2021
Havermout, een lekker warm ontbijtje. Heerlijk om te eten op dagen zoals deze. Het geeft je een warm en vol gevoel. Een perfecte start van de dag. Ik eet meestal havermout als ontbijt als ik daarna wil gaan sporten. De banaan zorgt voor snelle suikers en de havermout voor langzame energie. Door wat eiwitpoeder toe te voegen blijf je lang verzadigd. Havermout kan je eindeloos variëren. Wat is jullie favoriet??

Teffpap
Ontbijt · 05. januari 2021
Het graansoort teff is niet zo heel bekend bij de meeste mensen. Havermout en Binta wordt meer gegeten. Zonde, want Teff is echt heel gezond! En ik vind het ook erg lekker! Teff wordt overigens wel veel gegeten door professionele sporters. Maar waarom zouden wij het niet eten als het zo gezond is?! Ik noem je de voordelen van Teff, wie weet geef je het een kans. Met het recept in mijn blog hoop ik je echt te motiveren :-)

Ontbijt · 04. december 2020
Jam is een veel gegeten broodbeleg. Je kunt jam op brood eten, maar ook toevoegen in je kwark of havermout. In principe is jam gepureerd fruit. Maar helaas zijn de varianten in de winkel niet zo fruitig als je denkt. De jam in de winkel bevat meestal nog niet eens 40% fruit. Hij bestaat voornamelijk uit suiker. In mijn review een paar blogs geleden kan je lezen welke jam mijn voorkeur heeft. Zelf maken is de aller beste optie. Ik heb een variant die binnen 5 minuten klaar is. Lees je mee?

Ontbijt · 26. november 2020
Dit ontbijtje wil je echt een keer proberen. Je kunt makkelijk alvast de avond van te voren een bakje kwark in de koelkast klaarzetten, de appel in stukjes snijden en de andere ingrediënten neerzetten. 's Morgens alleen even opbakken en klaar. Het is ook heerlijk als "grote" snack, ik nam het 's avonds. Echt genieten!

Ontbijt · 24. juli 2020
Een heerlijk en voedzaam ontbijtje, die je de avond daarvoor al in de koelkast zet. 'S morgens is hij na het toevoegen van wat toppings ready to eat! Dit ontbijt vult goed en zit boordevol gezonde voedingsstoffen. Heerlijk om je dag daarmee te starten!

Ontbijt · 26. juni 2020
Deze granola staat binnen enkele minuten op tafel en is mega makkelijk! Je hebt slechte 6 ingrediënten nodig en een goeie pan met anti aanbaklaag. Heerlijk door de kwark, (plantaardige) yoghurt of over je havermoutpap. Voedzaam, lekker en snel, wat wil je nog meer?

Ontbijt · 24. september 2019
Oke, øke.. je ziet altijd van die perfect opgemaakte smoothiebowls voorbij komen op internet. Dat is mij niet helemaal gelukt. Ach ik ben tevreden over dit resultaat en het gaat natuurlijk alleen maar om de smaak. Ik kan je vertellen: die was goed!! Lekker fris en eigenlijk zo gemaakt als je niet te veel werk besteed aan de versiering ;)

Enjoya

Lisette Bierman

info@enjoyavoeding.nl