Onder de loep

Onder de loep · 02. december 2020
Aardbeien zijn een van de meest gegeten fruitsoort in Nederland. Doordat we kassen in Nederland hebben zijn aardbeien het gehele jaar uit eigen land te koop. Wel zijn ze het goedkoopst in de maanden juni tot september. Waarom zijn deze rode zomerkoninkjes zo gezond? Lees het in mijn blog...

Onder de loep · 28. oktober 2020
Bonen zijn ontzettend gezond en worden veel gebruikt in maaltijden als vleesvervangers. Ze zijn zo gezond, omdat ze veel vitamines, mineralen en antioxidanten bevatten. Lees mee waarom ze zo gezond zijn...

Onder de loep · 07. oktober 2020
Noten zijn niet alleen ontzettend lekker, ze zijn ook nog eens heel erg gezond. Maar dat betekent helaas niet dat we er onbeperkt van kunnen blijven eten, want noten bevatten namelijk ook heel veel calorieën. Het voedingscentrum raadt een handje ongezouten noten per dag aan. Maar die handjes verschillen nogal. De enige manier om niet te veel te eten is afwegen. Dit weerhoudt jou ook om door te eten. In mijn blog lees je waarom noten zo gezond zijn...

Onder de loep · 19. augustus 2020
Soja is afkomstig van de sojaboon. Van deze peulvrucht worden sojaproducten gemaakt. Soja is rijk aan eiwit, onverzadigd vet en bevat ijzer en vitamine B1. Veel sojaproducten staan in de Schijf van Vijf. Peulvruchten, waaronder de sojaboon, verlagen je LDL-cholesterol, wat helpt om je bloedvaten gezond te houden. Er bestaan veel verschillende producten die gemaakt zijn van de sojaboon. Tempe, sojadrink, sojayoghurt, vleesvervangers, tofu, sojasaus en olie zijn de meest voorkomende producten.

Onder de loep · 29. juli 2020
Pinda's, waarom zijn ze eigenlijk zo goed voor je? Pinda’s worden vaak gezien als noten, dat zijn ze alleen niet. Pinda’s zijn peulvruchten. Ze groeien aan een struik met stengels die naar beneden buigen en onder de grond verder groeien. Daar ontwikkelt zich een peul met zaden: een dop gevuld met pinda’s. Als je allergisch bent voor noten, ben je niet per se ook allergisch voor pinda's.

Onder de loep · 08. juli 2020
Tomaten komen bijna overal bij van pas. Bij salades, soepen, sauzen, ovenschotels of gewoon met wat peper en zout als tussendoortje. Naast hun veelzijdigheid, zijn er nog veel redenen om van tomaten te houden. Ze zijn namelijk ook ontzettend gezond.

Onder de loep · 24. juni 2020
Granen zijn de grootste bron van energie uit voedsel ter wereld. De meest geconsumeerde soorten zijn tarwe, rijst, en mais. Niet iedereen is fan van granen. Er staan veel tegenstrijdigheden op het internet. Sommige diëten schrappen zelfs alle granen uit hun voedingspatroon. Waar kan jij op letten in jou keuzes? Ik laat je het weten in mijn nieuwe blog...

Onder de loep · 10. juni 2020
De kikkererwt is een veelzijdige peulvrucht. Je eet hem als groente, koolhydratenbron én vleesvervanger of je tovert ze om tot een gezonde snack. Waarom zijn deze gele balletjes zo goed voor je?

Enjoya

Lisette Bierman

info@enjoyavoeding.nl