Onder de loep

Onder de loep · 19. augustus 2020
Soja is afkomstig van de sojaboon. Van deze peulvrucht worden sojaproducten gemaakt. Soja is rijk aan eiwit, onverzadigd vet en bevat ijzer en vitamine B1. Veel sojaproducten staan in de Schijf van Vijf. Peulvruchten, waaronder de sojaboon, verlagen je LDL-cholesterol, wat helpt om je bloedvaten gezond te houden. Er bestaan veel verschillende producten die gemaakt zijn van de sojaboon. Tempe, sojadrink, sojayoghurt, vleesvervangers, tofu, sojasaus en olie zijn de meest voorkomende producten.

Onder de loep · 29. juli 2020
Pinda's, waarom zijn ze eigenlijk zo goed voor je? Pinda’s worden vaak gezien als noten, dat zijn ze alleen niet. Pinda’s zijn peulvruchten. Ze groeien aan een struik met stengels die naar beneden buigen en onder de grond verder groeien. Daar ontwikkelt zich een peul met zaden: een dop gevuld met pinda’s. Als je allergisch bent voor noten, ben je niet per se ook allergisch voor pinda's.

Onder de loep · 08. juli 2020
Tomaten komen bijna overal bij van pas. Bij salades, soepen, sauzen, ovenschotels of gewoon met wat peper en zout als tussendoortje. Naast hun veelzijdigheid, zijn er nog veel redenen om van tomaten te houden. Ze zijn namelijk ook ontzettend gezond.

Onder de loep · 24. juni 2020
Granen zijn de grootste bron van energie uit voedsel ter wereld. De meest geconsumeerde soorten zijn tarwe, rijst, en mais. Niet iedereen is fan van granen. Er staan veel tegenstrijdigheden op het internet. Sommige diëten schrappen zelfs alle granen uit hun voedingspatroon. Waar kan jij op letten in jou keuzes? Ik laat je het weten in mijn nieuwe blog...

Onder de loep · 10. juni 2020
De kikkererwt is een veelzijdige peulvrucht. Je eet hem als groente, koolhydratenbron én vleesvervanger of je tovert ze om tot een gezonde snack. Waarom zijn deze gele balletjes zo goed voor je?

Enjoya

Lisette Bethlehem-Bierman

Buitenkruier 81

1841 EP Stompetoren

0626796559

info@enjoyavoeding.nl