Lunch

Lunch · 12. maart 2020
Wraps zijn de perfecte manier om meer groente binnen te krijgen tijdens de lunch. Ik at deze vanmiddag en ik was zo enthousiast dat ik het recept meteen met jullie wilde delen. Ik gebruikte een wrap waarin wortel is verwerkt. Niet perse heel veel beter dan een volkoren wrap, maar afwisseling is belangrijk. Ik smeerde er lekker dik wat hummus op, daaroverheen spinazie, zwarte bonen en geraspte bietjes. Ik at 2 van deze (kleine)wraps. Even in folie inpakken en je heb een gezonde lunch to go.

Lunch · 20. februari 2020
Lunchen met meer groenten kan je bijvoorbeeld doen door een salade te eten. Ik verrijk mijn salade altijd met koolhydraten (pasta/ couscous/ rijst), eiwitten (noten, vlees(vervanger), ei) en vetten (olie, avocado, noten). Nu vond ik iets nieuws in de supermarkt. Linzenpasta. Pasta gemaakt van rode linzen. Die heb ik getest en ik vind ze erg lekker. Linzen zitten boordevol eiwitten en de smaak is vrijwel hetzelfde als gewone pasta. Een aanrader dus...

Lunch · 06. februari 2020
Brood, Wat moet men nou vinden van brood. De een zegt "je moet brood laten staan om af te vallen", de ander eet 8 boterhammen per dag en komt geen gram aan. Persoonlijk vind ik dat brood in een gezond voedingspatroon thuishoort.

Lunch · 09. januari 2020
Havermout pannenkoeken met maar 4 ingrediënten. Je kunt ze eten als ontbijt, met de lunch of gewoon lekker tussendoor als snack. Ik heb deze samen met de kinderen gebakken. Kleine pannenkoekjes zodat je ze gemakkelijk kan omdraaien. Ik at ze met kwark en bosbessen, maar de rest van mijn gezin vonden ze lekker met stroop of poedersuiker. Er zijn heel veel variatiemogelijkheden (warme appel met kaneel/ kaas/ honing) Ook kun je ze gemakkelijk een paar dagen bewaren in de koelkast. Eet smakelijk!

Lunch · 12. december 2019
Curry... Ik kan het elke dag eten. Milde curry, pittige curry, rood, geel, groen. Alle soorten en maten vind ik lekker. Mijn kindjes zijn er iets minder gek op daarom eet ik het graag als lunch. Doordat ik vaak alle houdbare producten al in huis heb en groente in de vriezer hoef ik alleen nog maar wat verse champignons, wortel en paprika te kopen en snijden. Ideaal om meteen voor 2 dagen te maken. Ik ga vandaag weer genieten van deze kruidige goed gevulde curry. Proberen jullie hem ook een keer?

Lunch · 28. november 2019
Deze salade is een heerlijke vervanging voor de boterham tussen de middag. Rijk aan groente en goed op smaak gebracht met een klein scheutje teriyaki saus. De kipstukjes zorgen voor een verzadigd gevoel zodat je er weer een paar uur tegenaan kunt. Haal de stukjes mango uit de diepvries en creëer zo een super makkelijke maaltijd die nog zeer smakelijk is ook.

Lunch · 31. oktober 2019
Het soepen seizoen is weer aangebroken. Een fijne manier om aan je dagelijkse portie groente te komen. Zelf hou ik van een stevige soep. Dik, zodat je maag echt gevuld raakt. Deze soep is daar een goed voorbeeld van. De pompoen in combinatie met wortel en paprika is echt heerlijk. Pompoen is natuurlijk een echte herfstgroente, hij kan morgen nog op het menu staan. :)

Lunch · 03. oktober 2019
Wat een regen valt er de laatste dagen, duidelijk herfstweer... Dat heeft ook wel weer zijn charmes. Mooie herfstwandelingen door het bos, kastanjes zoeken, uitwaaien op het strand, 's avonds de kaarsjes aan en onder een dekentje op de bank. Ik zie de laatste dagen veel regenbogen en daardoor moest ik meteen denken aan deze lunch. Heerlijk met diverse groente (want ja, we hebben weer wat extra vitamientjes nodig, de "R" is weer in de maand), het zoete van de mango en rozijnen. Echt een aanrader!

Enjoya

Lisette Bethlehem-Bierman

Buitenkruier 69

1841 EP Stompetoren

0626796559

info@enjoyavoeding.nl