Lunch

Havermout broodjes
Lunch · 22. april 2021
Havermout is echt een product wat zo veelzijdig gebruikt kan worden. Er zitten heel veel gezondheidsvoordelen aan het eten van havermout. Ik eet havermout als pap, maak er koeken van, gebruik het in broden etc. Nu maakte ik er deze heerlijk gekruide broodjes van. Voedzaam en ze vullen enorm!

Taco bowl
Lunch · 11. maart 2021
Ik probeer de laatste tijd weer wat nieuwe lunch recepten uit en deze was zo lekker!! Is het geen plaatje?! Echt heerlijk!! Zo gevarieerd in vitamines, mineralen en de bowl bevat voldoende eiwitten zonder dat er vlees in zit. Echt een keer proberen dus!

Pasta salade
Lunch · 04. maart 2021
Deze pasta salade had ik al even niet gegeten en daar vond ik het wel weer eens tijd voor. Toen ik het at vroeg ik mijzelf af waarom ik dit niet vaker at. Zo lekker!! De linzenpasta zorgt voor een goede portie eiwitten en de salade zit vol gezonde vetten. Echt een aanrader! Je eet de pasta koud, dus vergeet niet de pasta ruim voor tijd even te koken. Geniet ervan!!

Lunch · 17. december 2020
De één zegt "je moet brood laten staan om af te vallen", de ander eet 8 boterhammen per dag en komt geen gram aan. Persoonlijk vind ik dat brood prima thuis hoort in een gezond voedingspatroon. De 'gemiddelde' Nederlander eet wel te weinig groente, omdat we zoveel brood eten. Daarom kies ik er zelf voor om mijn lunch regelmatig af te wisselen met een salade, een gevulde soep, pasta of curry. Brood kan je ook rijkelijk beleggen met verschillen groentes. Lees hier 6 gezonde variaties voor op brood

Lunch · 10. december 2020
Havermout pannenkoeken met maar 4 ingrediënten. Je kunt ze eten als ontbijt, met de lunch of gewoon lekker tussendoor als snack. Door de banaan zijn ze lekker zoet, zelfs zonder beleg zijn ze heerlijk! Als je kleine pannenkoekjes maakt kan je ze makkelijk omdraaien, ik maakte deze pannenkoek in een pannenkoekenpan. Ik at ze met appel en bosbessen, maar er zijn heel veel variatiemogelijkheden (zowel zoet als hartig) Eet smakelijk!

Lunch · 12. november 2020
Zelf vind ik het heerlijk om soep in de koelkast te hebben staan. Iets warms eten bij de lunch is met dit weer geen straf. En een flink portie groente kunnen we allemaal wel gebruiken. Deze soep is ontstaan omdat ik trek had in soep maar niets meer had staan. Ik vond een zakje wortelen die eigenlijk al over de datum heen waren en de vriezer lag een zak pompoenblokjes. Uit ervaring wist ik dat curry madras kruiden erg lekker zijn in combinatie met pompoen en wortel. Super makkelijk en gezond!

Lunch · 05. november 2020
Wie wil er nou niet een lunch die zo op tafel staat... en dan ook nog eens goed past in een voedzaam/ gezond eetpatroon. Ik heb hier een recept, die je zeker een keer moet proberen. Een dikke berg groente, maar dat kan in dit seizoen en deze periode van virussen geen kwaad. Het draagt bij aan een betere weerstand door de vele vitamines en het bezorgt je ook nog eens een goed gevulde maag. Eet smakelijk!

Lunch · 30. oktober 2020
Jullie hebben kunnen lezen dat de vleesvervangers uit de supermarkt niet allemaal even gezond zijn. Daarom verwerk ik vaak peulvruchten door mijn maaltijden om toch aan een portie eiwitten te komen. Zwarte bonen hebben veel gezondheidsvoordelen, daarom deel ik graag deze bonenburgers met jullie. Ze zijn lekker bij de aardappelen en groente (met een beetje saus bijvoorbeeld), maar ook lekker op een boterham, met wat sla/ tomaat/ komkommer. Sturen jullie een foto als jullie ze gemaakt hebben?!

Lunch · 18. september 2020
Avocado, boordevol goede vetten en rijk aan allerlei vitamines. Een goede reden om deze vrucht toe te passen in jou voedingsschema. Ik kwam een super gemakkelijke spread tegen. Ik probeerde hem uit en vond hem zeker geslaagd om met jullie te delen. Prakken, kruiden, beleggen en klaar. Probeer hem eens!

Lunch · 16. september 2020
Zaden en pitten zijn mega gezond voor je. Ze hebben meerdere voordelen. Ze verzadigen, zitten vol gezonde vetten/eiwitten en helpen je bij een soepele stoelgang. Deze crackers zijn gemaakt van alleen zaden, pitten en kruiden. That's it! Even een uurtje alles laten weken, op de bakplaat leggen (ik gebruikte een rond vormpje) en in de oven. Ideaal voor bij de lunch of als tussendoortje.

Meer weergeven

Enjoya

Lisette Bethlehem-Bierman

Buitenkruier 81

1841 EP Stompetoren

0626796559

info@enjoyavoeding.nl