Algemeen

Wat ik eet op een dag
Algemeen · 04. mei 2021
Weer een nieuwe wat ik eet op een dag! Wat een uitdaging om in deze tijd (een emotioneel heftige periode in mijn leven) de balans goed te houden. Maar het lijkt erop dat het weer terug komt. De weekenden zijn weer "weekend" dus minder gezond en door de weeks lukt het mij weer om gezonder te eten. Kijken jullie mee naar mij maandag?!

Koolhydraten
Algemeen · 20. april 2021
Koolhydraten zijn suikers, zetmeel en vezels. Je darmen veranderen koolhydraten in glucose. De Gezondheidsraad adviseert om 40 tot 70% van je energie uit koolhydraten te halen. Er zijn snelle en langzame koolhydraten. Wil jij weten wat het verschil is?! Lees het in mijn nieuwe blog...

Slecht voelen, slecht eten... Wat nu??
Algemeen · 06. april 2021
Slecht voelen, slecht eten… Wat nu?? Tja, wat doe je als je een tegenslag te verwerken hebt en alleen maar behoefte hebt aan comfort food?! Ik zat altijd in een goede flow. Ik had een gezonde leefstijl te pakken. Ik kon heel goed door de weeks gezond eten als ik wist dat ik in het weekend kon genieten van voeding die ik net perse nodig heb, maar wel heel lekker is. Nu gaat het een periode niet zo lekker, maar wat doet dit met mijn voedingspatroon?! Lees mijn 10 tips in mijn nieuwe blog.

Eiwitten
Algemeen · 30. maart 2021
Eiwit is een voedingsstof, net als koolhydraten en vet. Eiwit levert (energie) calorieën en aminozuren. Aminozuren zijn bouwstenen voor het eiwit in lichaamscellen. Een ander woord voor eiwit is proteïne. Bijna alle voedingsmiddelen bevatten eiwit. Het komt voor in zowel plantaardige als dierlijke producten. Waarom eiwitten zo belangrijk zijn en waar eiwitten inzitten lees je in mijn nieuwe blog. Lees je mee?!

Feiten en fabels over gezond leven
Algemeen · 09. maart 2021
Zorgen bananen voor verstopping? Verbrandt je sneller vet als je sport op een lege maag? En hebben we eiwitshakes nodig als we fanatiek sporten? Er gaan zoveel verschillende verhalen rond over voeding en gezond leven... Ook een heleboel die helemaal niet kloppen. Ik heb een aantal fabels en feiten op een rijtje gezet. Ik geef er antwoord op in mijn nieuwe blog. Lezen jullie mee?

Dadels
Algemeen · 02. februari 2021
Dadels Het is de vrucht van de dadelpalmboom, die wordt voornamelijk gekweekt in tropische regio’s van de wereld. Dadels zijn de afgelopen jaren behoorlijk populair geworden. Bijna alle dadels die in westerse landen worden verkocht zijn gedroogd. Dadels zijn zoet en hebben een karamel achtige smaak. Lezen jullie mee waarom dadels zo gezond voor je zijn en waar je op moet letten?!

Chocolade gezond?!
Algemeen · 26. januari 2021
Chocolade is toch wel echt mijn favoriete snack. Chocoladepasta, chocolademelk, hagelslag, chocolade pinda's, etc, etc.. Ik kan nog wel even doorgaan. Alles wat met chocolade is, vind ik lekker. Hoe leuk is het dan om hier een blog over te schrijven. Chocolade is namelijk niet in alle varianten "ongezond". De cacao die in chocolade gebruikt wordt heeft zelfs heel veel gezondheidsvoordelen! In mijn weekschema's wordt dan ook regelmatig een stukje chocolade aangeraden. Lees je mee waarom?!

Obstipatie
Algemeen · 19. januari 2021
Obstipatie wordt ook wel verstopping van de darmen genoemd. Veel mensen hebben er wel eens last van, vooral ouderen, zwangere vrouwen en jonge kinderen. Ieder mens heeft zijn eigen ontlastingspatroon. Sommige mensen gaan drie keer per dag naar het toilet en anderen maar drie keer per week. Dat is allemaal normaal. We spreken van verstopping wanneer het moeizaam gaat en iemand minder dan drie keer per week moet. Ik heb wat tips voor je wanneer je last hebt van obstipatie. Lees je mee?!

Mijn 12 gezonde leefstijl favorieten van 2020
Algemeen · 31. december 2020
Vandaag vieren we alweer de afsluiting van dit jaar. Wat is hij voorbij gevlogen. Ook al was het een bijzonder jaar met corona, hij heeft ook veel mooie dingen en momenten gebracht. Om eens terug te blikken op het jaar heb ik mijn favorieten producten op een rijtje gezet. In willekeurige volgorde laat ik weten waarom deze dingen zo fijn voor mij waren.

13 tips om gezond eten makkelijker te maken…
Algemeen · 22. december 2020
Ik heb 13 tips die jou zeker gaan helpen om gezond eten gemakkelijker te maken. Het zijn kleine aanpassingen die grote gevolgen kunnen hebben. Je leest ze in mijn nieuwe blog...

Meer weergeven

Enjoya

Lisette Bierman

info@enjoyavoeding.nl