Algemeen

Chocolade gezond?!
Algemeen · 26. januari 2021
Chocolade is toch wel echt mijn favoriete snack. Chocoladepasta, chocolademelk, hagelslag, chocolade pinda's, etc, etc.. Ik kan nog wel even doorgaan. Alles wat met chocolade is, vind ik lekker. Hoe leuk is het dan om hier een blog over te schrijven. Chocolade is namelijk niet in alle varianten "ongezond". De cacao die in chocolade gebruikt wordt heeft zelfs heel veel gezondheidsvoordelen! In mijn weekschema's wordt dan ook regelmatig een stukje chocolade aangeraden. Lees je mee waarom?!

Obstipatie
Algemeen · 19. januari 2021
Obstipatie wordt ook wel verstopping van de darmen genoemd. Veel mensen hebben er wel eens last van, vooral ouderen, zwangere vrouwen en jonge kinderen. Ieder mens heeft zijn eigen ontlastingspatroon. Sommige mensen gaan drie keer per dag naar het toilet en anderen maar drie keer per week. Dat is allemaal normaal. We spreken van verstopping wanneer het moeizaam gaat en iemand minder dan drie keer per week moet. Ik heb wat tips voor je wanneer je last hebt van obstipatie. Lees je mee?!

Mijn 12 gezonde leefstijl favorieten van 2020
Algemeen · 31. december 2020
Vandaag vieren we alweer de afsluiting van dit jaar. Wat is hij voorbij gevlogen. Ook al was het een bijzonder jaar met corona, hij heeft ook veel mooie dingen en momenten gebracht. Om eens terug te blikken op het jaar heb ik mijn favorieten producten op een rijtje gezet. In willekeurige volgorde laat ik weten waarom deze dingen zo fijn voor mij waren.

13 tips om gezond eten makkelijker te maken…
Algemeen · 22. december 2020
Ik heb 13 tips die jou zeker gaan helpen om gezond eten gemakkelijker te maken. Het zijn kleine aanpassingen die grote gevolgen kunnen hebben. Je leest ze in mijn nieuwe blog...

Algemeen · 15. december 2020
**LOCKDOWN 2.0** Helaas gaan we met zijn allen weer een flinke stap terug. Enjoya moet jammer genoeg ook sluiten en zal volledig online verder gaan de komende 5 weken. Gelukkig is er heel veel nog wel mogelijk!! Hoe fijn is het online programma?! In 8 weken gaan wij aan de slag met het juiste voedingspatroon. We gaan een gezonde leefstijl opbouwen, zorgen voor een goede weerstand, meer energie en in beweging komen. Wil jij de fittere versie van jezelf worden?! Neem dan contact met mij op!

Algemeen · 24. november 2020
Sporten is gezond, maar waarom is sporten zo gezond? Je wordt er fit van. Sommige mensen sporten om af te kunnen vallen, of een betere conditie te krijgen, maar er zijn nog veel meer redenen om te gaan sporten. Ik geef je 9 redenen om te gaan sporten. Lees je mee?!

Algemeen · 17. november 2020
'Sporten... toen ik 7 jaar geleden aan sporten dacht werd ik al moe. "Dat doe je toch niet voor je plezier? Wie vindt dat nou leuk? Ik heb wel wat beters te doen!" Dit waren mijn gedachtes over sporten. Maarja, mijn overgewicht werd steeds meer. Er moest iets gebeuren in mijn leven, het kon niet meer zo verdergaan. Hoe ben ik toch zo fit geworden? Wat is mijn verhaal? Lees het in mijn nieuwe blog...

Algemeen · 03. november 2020
Onze vochthuishouding op peil houden is ontzettend belangrijk. Het heeft heel veel invloed op ons lichaam. Ons lichaam bestaat voor ongeveer 60% uit water. En vochtverlies van maar liefst 2% kan al zorgen voor 20% minder energie. We hebben zo’n 3 liter water per dag nodig, maar een groot voordeel is dat ons eten ook veel vocht bevat. Dus als je rond de 2 liter per dag drinkt, dan krijg je voldoende vocht binnen. Waarom is genoeg drinken nog meer zo belangrijk?

Algemeen · 20. oktober 2020
Dat slapen belangrijk is voor ons lichaam, weet iedereen eigenlijk wel. Maar dat te weinig slaap zoveel invloed kan hebben op je lichaam weet niet iedereen. Lees in mijn nieuwe blog waarom voldoende slapen zoveel invloed heeft op jou vitaliteit...

Algemeen · 29. september 2020
Wat is gezond en wat is niet gezond? Tja, lastig.. Als je de hele dag alleen maar groente en/of fruit eet, is dit niet gezond. Maar de hele dag alleen maar chips eten ook niet. Het gaat om het juiste balans. Er zijn wel wat producten waarvan men denkt dat ze heel gezond zijn, maar wat in werkelijkheid best wel heel erg tegen valt. Natuurlijk ga ik niet zeggen dat je deze producten helemaal niet meer mag eten. Maar ik help graag wat misverstanden uit de wereld. Lees je mee?

Meer weergeven

Enjoya

Lisette Bethlehem-Bierman

Buitenkruier 81

1841 EP Stompetoren

0626796559

info@enjoyavoeding.nl