Pastasaus van zoete aardappel en wortel
Diner · 24. november 2021
Ik probeer graag nieuwe recepten uit. Deze saus is net weer even anders dan je gewend bent van een pastasaus. Namelijk met zoete aardappel. Hij is lekker romig en mild van smaak. De kinderen vonden hem vooral heel lekker! Hij staat zo op tafel.. Ga jij hem ook maken?!

Zuurkoolschotel vegetarisch
Diner · 10. november 2021
Het is weer stamppottentijd!! Zo fijn van deze seizoenen, lekker weer tijd voor andere gerechten. Ik ben dol op zuurkool, maar ik at het niet meer omdat ik nog niet echt een lekkere vegetarische versie had gevonden. Nu dus wel :-) Met geitenkaas! Ik hou ervan. Ik hoop jullie ook, want deze schotel is echt de moeite waard om eens te maken.

"Gezonde" repen voor tussendoor
Review · 13. oktober 2021
Ben jij net als ik ook zo'n fan van de fruit-/ notenrepen? Ik maak ze het liefste zelf... maar, in de kast liggen ook zeker verschillende soorten repen. Ze nemen heel gemakkelijk mee en zijn daardoor ideaal voor onderweg. Ik heb er altijd 1 bij mij. Ik krijg regelmatig de vraag of er "gezonde" repen te koop zijn. Ik zet mijn favorieten op een rij voor je. Lees je mee...?

Review ontbijtkoek
Review · 22. september 2021
Ontbijtkoek, een snack wat veel gegeten wordt als tussendoortje of bij de boterham. Is ontbijtkoek wel zo gezond? En wat zijn de verschillen tussen de ontbijtkoeken die er te koop zijn? Ik vergelijk 5 ontbijtkoeken met elkaar en hoop er zo achter te komen welke je het beste kunt kiezen. Ik vergelijk de naturel, de volkoren, de zero, de zero volkoren en de low cal versie met elkaar. Lezen jullie mee?!

Bieten geitenkaas salade
Lunch · 01. september 2021
Salade... Ik ben er dol op. Je kunt ze eindeloos variëren en ik test graag nieuwe uit. Nu vond ik er een die makkelijk te maken is maar wel producten bevat die in normaal niet zo snel zou eten. Ideaal om deze voedingsstoffen dan toch binnen te krijgen. Ik eet er een boterham of wat crackers bij. Lees je mee?

Review kwark
Review · 25. augustus 2021
Kwark, één van mijn favorieten producten in de supermarkt. Je kunt het eindeloos variëren en zo voedzaam maken als je zelf wilt. Ik eet kwark graag met fruit en muesli, maar je kunt het ook door een smoothie doen, er havermoutpap van maken, er een sausje van maken en het kan zelfs in de oven om er brood van te maken.Kwark bevat weinig calorieën en veel eiwitten. Eiwitten geven je een vol gevoel, na een bak kwark kan ik vaak weer uren vooruit. Ik schreef er een review over, lees je mee?!

Wat ik eet op een dag
Algemeen · 04. mei 2021
Weer een nieuwe wat ik eet op een dag! Wat een uitdaging om in deze tijd (een emotioneel heftige periode in mijn leven) de balans goed te houden. Maar het lijkt erop dat het weer terug komt. De weekenden zijn weer "weekend" dus minder gezond en door de weeks lukt het mij weer om gezonder te eten. Kijken jullie mee naar mij maandag?!

Oranje smoothie
Tussendoortjes · 27. april 2021
Oranje boven! Vandaag vieren we de verjaardag van de koning. Daar horen vaak tompoezen bij, heerlijk! Om toch ook aan de vitamientjes te komen vandaag en evengoed in de oranje sfeer te blijven heb ik hier een heerlijke oranje smoothie. Bom vol vitamines en antioxidanten. Proost!

Havermout broodjes
Lunch · 22. april 2021
Havermout is echt een product wat zo veelzijdig gebruikt kan worden. Er zitten heel veel gezondheidsvoordelen aan het eten van havermout. Ik eet havermout als pap, maak er koeken van, gebruik het in broden etc. Nu maakte ik er deze heerlijk gekruide broodjes van. Voedzaam en ze vullen enorm!

Koolhydraten
Algemeen · 20. april 2021
Koolhydraten zijn suikers, zetmeel en vezels. Je darmen veranderen koolhydraten in glucose. De Gezondheidsraad adviseert om 40 tot 70% van je energie uit koolhydraten te halen. Er zijn snelle en langzame koolhydraten. Wil jij weten wat het verschil is?! Lees het in mijn nieuwe blog...

Meer weergeven

Enjoya

Lisette Bierman

info@enjoyavoeding.nl