Lunch · 20. februari 2020
Lunchen met meer groenten kan je bijvoorbeeld doen door een salade te eten. Ik verrijk mijn salade altijd met koolhydraten (pasta/ couscous/ rijst), eiwitten (noten, vlees(vervanger), ei) en vetten (olie, avocado, noten). Nu vond ik iets nieuws in de supermarkt. Linzenpasta. Pasta gemaakt van rode linzen. Die heb ik getest en ik vind ze erg lekker. Linzen zitten boordevol eiwitten en de smaak is vrijwel hetzelfde als gewone pasta. Een aanrader dus...

Algemeen · 13. februari 2020
Dat ik veel ben afgevallen is (bijna) niemand ontgaan. Maar veel mensen vragen zich af “Hoe heb je dat gedaan?” Geen crashdieet. Ik heb mijzelf niet uitgehongerd. Ik heb genoten van elke maaltijd. Alleen heb ik hele duidelijke keuzes gemaakt. Natuurlijk hebben er ook moeilijke momenten bijgezeten en die kom ik zelfs nu nog regelmatig tegen. Ik vertel jullie graag hoe de jaren zijn verlopen en neem jullie mee in mijn afvalproces…

Lunch · 06. februari 2020
Brood, Wat moet men nou vinden van brood. De een zegt "je moet brood laten staan om af te vallen", de ander eet 8 boterhammen per dag en komt geen gram aan. Persoonlijk vind ik dat brood in een gezond voedingspatroon thuishoort.

Diner · 30. januari 2020
Pizza... Love it!! Mijn klanten adviseer ik altijd om een pizza te vervangen voor een volkoren wrap en die beleggen als pizza. Dat scheelt een hele boel calorieën. En vaak zijn de diepvries pizza's gemaakt van witmeel en rijkelijk belegd met producten die veel verzadigde (slechte) vetten bevatten. Een wrap is een prima alternatief. Nu kwam ik laatst in de supermarkt en ik zag deze bodem in het schap liggen. Prima bodem! Iets dikker dan een wrap, fijne ingrediënten en lekker!

Tussendoortjes · 23. januari 2020
Zoete aardappelballetjes. Een leuke snack om te serveren als je visite krijgt, maar ook gewoon lekker om af en toe tussendoor te snoepen. Door de zoete aardappel en walnoten zeer voedzaam, hier heeft je lichaam echt iets aan. Het lijkt veel werk om ze te maken, maar eigenlijk zit de meeste tijd in het bakken in de oven. Probeer ze eens, je zult verrast zijn van de lekkere smaakcombinatie. Handig weetje: Je kunt ze gerust 4 dagen in de koelkast bewaren.

Diner · 16. januari 2020
Dit recept staat binnen no time op tafel. Lekker, voedzaam en snel. Eet je liever vegetarisch, vervang kipfilet dan voor vegetarische kipstukjes. Eet je helemaal geen dierlijke producten vervang dan de zuivelspread voor de creamy violife (oa te koop bij de ah) Bon appetit!

Lunch · 09. januari 2020
Havermout pannenkoeken met maar 4 ingrediënten. Je kunt ze eten als ontbijt, met de lunch of gewoon lekker tussendoor als snack. Ik heb deze samen met de kinderen gebakken. Kleine pannenkoekjes zodat je ze gemakkelijk kan omdraaien. Ik at ze met kwark en bosbessen, maar de rest van mijn gezin vonden ze lekker met stroop of poedersuiker. Er zijn heel veel variatiemogelijkheden (warme appel met kaneel/ kaas/ honing) Ook kun je ze gemakkelijk een paar dagen bewaren in de koelkast. Eet smakelijk!

Tussendoortjes · 19. december 2019
Het kerstdiner op de basisschool, altijd zo leuk en schattig hoe iedereen zijn best doet er netjes uit te zien en iets lekkers meeneemt. Onze oudste zoon kan niet wachten tot het zover is en wil graag deze chocolade balletjes meenemen. We hebben vorig weekend samen 100 balletjes staan draaien (ja ook de vriezer is weer lekker aangevuld). Een heerlijke dadel/ noten snack gerold in kokosrasp en amandel/ dadenballetjes gedipt in pure chocolade. Een feestelijk hapje die nog verantwoord is ook.

Lunch · 12. december 2019
Curry... Ik kan het elke dag eten. Milde curry, pittige curry, rood, geel, groen. Alle soorten en maten vind ik lekker. Mijn kindjes zijn er iets minder gek op daarom eet ik het graag als lunch. Doordat ik vaak alle houdbare producten al in huis heb en groente in de vriezer hoef ik alleen nog maar wat verse champignons, wortel en paprika te kopen en snijden. Ideaal om meteen voor 2 dagen te maken. Ik ga vandaag weer genieten van deze kruidige goed gevulde curry. Proberen jullie hem ook een keer?

Diner · 06. december 2019
Zoete aardappel stoofpotje. Dit gerecht is zeer smakelijk en gemakkelijk te maken. De zoete aardappel zit boordevol vitamine A en C die tevens een goede antioxidant zijn, ze werken ontstekingsremmend en bezorgen minder pieken in je bloedsuikerspiegel. Goed om deze aardappel toe te voegen in je voedingspatroon. Dit recept is zeer de moeite waard. De gehaktballetjes zijn prima te vervangen voor vegetarische balletjes.

Meer weergeven

Enjoya

Lisette Bethlehem-Bierman

Buitenkruier 69

1841 EP Stompetoren

0626796559

info@enjoyavoeding.nl