Wat ik eet op een dag
Algemeen · 04. mei 2021
Weer een nieuwe wat ik eet op een dag! Wat een uitdaging om in deze tijd (een emotioneel heftige periode in mijn leven) de balans goed te houden. Maar het lijkt erop dat het weer terug komt. De weekenden zijn weer "weekend" dus minder gezond en door de weeks lukt het mij weer om gezonder te eten. Kijken jullie mee naar mij maandag?!

Oranje smoothie
Tussendoortjes · 27. april 2021
Oranje boven! Vandaag vieren we de verjaardag van de koning. Daar horen vaak tompoezen bij, heerlijk! Om toch ook aan de vitamientjes te komen vandaag en evengoed in de oranje sfeer te blijven heb ik hier een heerlijke oranje smoothie. Bom vol vitamines en antioxidanten. Proost!

Havermout broodjes
Lunch · 22. april 2021
Havermout is echt een product wat zo veelzijdig gebruikt kan worden. Er zitten heel veel gezondheidsvoordelen aan het eten van havermout. Ik eet havermout als pap, maak er koeken van, gebruik het in broden etc. Nu maakte ik er deze heerlijk gekruide broodjes van. Voedzaam en ze vullen enorm!

Koolhydraten
Algemeen · 20. april 2021
Koolhydraten zijn suikers, zetmeel en vezels. Je darmen veranderen koolhydraten in glucose. De Gezondheidsraad adviseert om 40 tot 70% van je energie uit koolhydraten te halen. Er zijn snelle en langzame koolhydraten. Wil jij weten wat het verschil is?! Lees het in mijn nieuwe blog...

Slecht voelen, slecht eten... Wat nu??
Algemeen · 06. april 2021
Slecht voelen, slecht eten… Wat nu?? Tja, wat doe je als je een tegenslag te verwerken hebt en alleen maar behoefte hebt aan comfort food?! Ik zat altijd in een goede flow. Ik had een gezonde leefstijl te pakken. Ik kon heel goed door de weeks gezond eten als ik wist dat ik in het weekend kon genieten van voeding die ik net perse nodig heb, maar wel heel lekker is. Nu gaat het een periode niet zo lekker, maar wat doet dit met mijn voedingspatroon?! Lees mijn 10 tips in mijn nieuwe blog.

Eiwitten
Algemeen · 30. maart 2021
Eiwit is een voedingsstof, net als koolhydraten en vet. Eiwit levert (energie) calorieën en aminozuren. Aminozuren zijn bouwstenen voor het eiwit in lichaamscellen. Een ander woord voor eiwit is proteïne. Bijna alle voedingsmiddelen bevatten eiwit. Het komt voor in zowel plantaardige als dierlijke producten. Waarom eiwitten zo belangrijk zijn en waar eiwitten inzitten lees je in mijn nieuwe blog. Lees je mee?!

Wat ik eet op een dag
Wat ik eet op een dag · 23. maart 2021
Vandaag een random donderdag voor jullie. Whaaa de granola is op!! Mijn standaard ontbijt even anders maken dan ik gewend ben. Maar deze is ook erg lekker. En lekker wat snelle suikers uit de rozijnen en de rest van het fruit, want ik ga deze morgen hardlopen. De sojakwark heb ik gevuld met blauwe bessen, frambozen, volkoren flakes, gepoft spelt, pinda's en rozijnen. Lezen jullie mee wat ik verder deze dag eet?!

Ontbijtkoek
Tussendoortjes · 18. maart 2021
Een plak ontbijtkoek met een klein laagje boter erop... Wie kent het niet?! Als snack of als afsluiter bij de broodmaaltijd. Ontbijtkoek is alleen niet zo voedzaam. Gemaakt van tarwebloem en vol suiker. Er zit vrijwel niets in waar het lichaam blij van wordt. De ontbijtkoek die ik hier heb is gemaakt van havermout en volkorenmeel. Ik heb ongeraffineerde suikers (onbewerkt) gebruikt. Hij is niet zoet, doordat er weinig suiker inzit. Je kunt er altijd wat jam op smeren mocht je dit lekker vinden.

Taco bowl
Lunch · 11. maart 2021
Ik probeer de laatste tijd weer wat nieuwe lunch recepten uit en deze was zo lekker!! Is het geen plaatje?! Echt heerlijk!! Zo gevarieerd in vitamines, mineralen en de bowl bevat voldoende eiwitten zonder dat er vlees in zit. Echt een keer proberen dus!

Feiten en fabels over gezond leven
Algemeen · 09. maart 2021
Zorgen bananen voor verstopping? Verbrandt je sneller vet als je sport op een lege maag? En hebben we eiwitshakes nodig als we fanatiek sporten? Er gaan zoveel verschillende verhalen rond over voeding en gezond leven... Ook een heleboel die helemaal niet kloppen. Ik heb een aantal fabels en feiten op een rijtje gezet. Ik geef er antwoord op in mijn nieuwe blog. Lezen jullie mee?

Meer weergeven

Enjoya

Lisette Bethlehem-Bierman

Buitenkruier 81

1841 EP Stompetoren

0626796559

info@enjoyavoeding.nl