· 

Bananenbrood

Ingrediënten:

-200 gram havermout (vermalen tot meel)

-50 gram amandelmeel

-1 theelepel bakpoeder

-snufje zout

-2 theelepels kaneel 

-4 rijpe bananen (zwart gespikkeld)

-2 eetlepels gesmolten kokosolie

-8 kleine of 5 grote dadels

-1 theelepel backing soda

-scheutje citroensap

 

On top:

- 1 banaan

- theelepel kokosbloesemsuiker

 

 

Bereiding:

Verwarm je oven voor op 180 graden. Vet je cakevorm in, of bekleed hem met een bakpapiertje. Wist je dat; als je eerst een propje maakt van je bakpapier, hij makkelijker in je bakvorm te leggen is. 

Doe alle droge ingrediënten (behalve de backing soda) in een kom en meng door elkaar. Mix de bananen, kokosolie, dadels met een staafmixer of keukenmachine tot moes. Roer nu alles door elkaar. Los de backing soda op in een scheutje citroensap en voeg toe aan je beslag. Verdeel het beslag in de bakvorm en snijd de banaan in de lengte door midden en druk in het beslag. Voor een mini karamellaag strooi je er de kokosbloesemsuiker overheen, maar dit kan je ook achterwegen laten. Bak nu je brood in het midden van de over voor 40/45 minuten. Laat het brood goed afkoelen voordat je het gaat snijden. En geniet!

 

Een heerlijke basis voor een bananenbrood. Ik ga binnenkort varianten van dit brood proberen te maken, Let you know!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Enjoya

Lisette Bethlehem-Bierman

Buitenkruier 81

1841 EP Stompetoren

0626796559

info@enjoyavoeding.nl