· 

Bananenbrood

Bananenbrood 

Lekkere "snack trek"? Kies dan bewust en neem iets waar je lichaam echt iets mee kan. Bijvoorbeeld mijn favoriete bananenbrood, al moet ik altijd snel zijn met opeten, want anders snoept de rest van mijn gezin het op 

 

Ingrediënten :
- 200 gram (spelt) meel

- 4 rijpe bananen (hoe rijper hoe zoeter het brood)

- 1 tl bakpoeder

- 1 tl backingsoda

- 1 tl citroensap

- 1 tl vanillepoeder

- 2 tl kaneel

- scheutje plantaardige melk 

- Topping: bak vaste chocoladedruppels en wat kokosrasp 

 

Zet de oven alvast op voorverwarmen, 180 graden.
Doe de bananen in een keukenmachine/ blender of prak met een vork. Blend tot een zachte, gladde structuur. Voeg het citroensap toe en roer nog even door.

Doe de droge ingrediënten bij elkaar in een kom en roer goed door. Mix de bananen door de droge ingrediënten, dit kan met de machine, maar ook gemakkelijk met de hand. Voeg een scheutje melk toe als het beslag wat te droog of te dik is. Dit is afhankelijk van de grote van je bananen en de rijpheid. Laat het beslag even een paar minuten rusten, hierdoor krijgt de backingsoda de tijd om met de citroensap te mengen en dat is fijn voor de luchtigheid. Ondertussen bekleed je een bakblik met bakpapier. Stort nu het mengsel in het blik. Ik versierde het brood nog met stukjes bak vaste chocoladedruppels en wat kokosrasp. Bak het brood in 30 min gaar in het midden van de oven. 

 

Tips: Dit brood kan makkelijk gebakken worden in een cakevorm, ik vond het leuk om er een taart van te maken dus gebruikte een kleine springvorm.

Je kunt met een bananenbrood eindeloos variëren, zoals bijvoorbeeld door noten of (gedroogd)fruit toe te voegen. Blauwe bessen, dadels, walnoten, cacao doen het allemaal erg lekker in een bananenbrood.                                            

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Enjoya

Lisette Bierman

info@enjoyavoeding.nl