· 

Gebakken aardappeltjes met kruiden

Aardappelen, ze worden nu echt gezien als een dikmaker. Daar ben ik het niet mee eens. Wel eten wij Nederlanders in verhouding veel aardappelen die ten kosten gaan van de hoeveelheid groente op ons bord. Wat ik aanraad is een flink portie groente, een stukje vlees(vervanger) en een paar aardappeltjes. In aardappelen zitten heel veel voedingsstoffen die ons lichaam goed kunnen gebruiken, zoals vitamine C en B. Ze bevatten ook heel veel vezels die weer erg goed zijn voor de spijsvertering. 

Aardappelen staan bij mij dus ook regelmatig op het menu. Zelf ben ik er niet heel dol op, daarom probeer ik manieren te vinden om ze lekkerder te maken. Ik heb hier een recept die ikzelf heel lekker vind. Gekookte aardappelen zijn het gezondst, maar deze aardappeltjes zijn naar mijn idee ook prima als je niet te veel olijfolie gebruikt.

 

Ingrediënten:

- krieltjes (in schil) 500 gram

- rozemarijn 1 theelepel

- oregano 1 theelepel

- knoflook 1 teen

- olijfolie spray (ong 1 theelepel)

- zout 1 snufje

- peper 1 snufje

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de krieltjes ongeveer 4/ 5 minuten in een laagje water.

Leg de krieltjes op een bakpapiertje en besprenkel met de olijfolie. Strooi de oregano en de rozemarijn erover en wat zout en peper. Hussel alles goed door elkaar. Bak de aardappeltjes nu 15 a 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Enjoya

Lisette Bierman

info@enjoyavoeding.nl