· 

Mijn 12 gezonde leefstijl favorieten van 2020

Vandaag vieren we alweer de afsluiting van dit jaar. Wat is hij voorbij gevlogen. Ook al was het een bijzonder jaar met corona, hij heeft ook veel mooie dingen en momenten gebracht. Om eens terug te blikken op het jaar heb ik mijn favorieten producten op een rijtje gezet. In willekeurige volgorde laat ik weten waarom deze dingen zo fijn voor mij waren.

 

Bose oordopjes.

 

Ik heb al aardig wat oordopjes geprobeerd. De meeste vielen uit, konden niet tegen regen of waren na een uur rennen al leeg.

Nu ik deze oordopjes gebruik wil ik geen andere meer. Ze zitten perfect, vallen niet uit en ook met regen blijven ze goed zitten. De muziek is top en toch blijf je in contact met je omgeving omdat ze niet volledig al het geluid weghalen.

 

Klik hier voor de link naar de oordopjes.

Diepvriesfruit

 

Zo ongelofelijk makkelijk! Ik heb het in het verleden vaker geprobeerd, maar toen kocht ik elke keer een gemengde zak met bosvruchten. Ik vond het niet lekker. Maar nu blijkt dat er een bes in zit die ik niet lekker vind. Ik heb nu altijd een grote zak met blauwe bessen en een zak met frambozen liggen en iedere ochtend ontdooi ik in de magnetron wat voor door de kwark of havermout.

Snel, lekker en goedkoop!! Het scheelt echt mega in kosten.

De rest van de dag eet ik nog meer fruit, maar dat is dan altijd vers fruit.

Alpro go on plantaardige kwark.

 

Sinds ik nauwelijks dierlijke producten eet, moest ik echt even zoeken naar een goed alternatief voor de kwark die ik elke ochtend en avond eet. 

Deze kwark vind ik niet alleen lekker, maar hij bevat ook meer eiwitten dan de andere variaties plantaardige kwark.

Er zitten wel wat toevoegingen en toegevoegd suiker in, maar die neem ik voor lief.

 

Verlichting tijdens het sporten

 

Helaas zijn de dagen weer kort en moeten we einde van de middag alweer de lampen aan doen. Ik sport vaak in de avond lekker buiten. Deze lamp is echt ideaal! Je bent niet alleen goed zichtbaar voor anderen maar de lamp is zo fel dat je zelf ook ziet waar je loopt. Hij is met een stekker op te laden, maar de lamp houdt het erg lang vol zonder laden.

 

Klik hier voor de link van de lamp

Gymshark sportbroek

 

Een goede sportlegging is wel zo fijn. Je wilt graag dat hij lekker zit, niet doorschijnt en niet afzakt.

Ik heb de legging gevonden die voor mij het beste zit. Het voelt als een tweede huid.

Het liefst draag ik deze tijdens elk sportmoment, vandaar dat ik hem ook meerdere keren heb gekocht in verschillende kleuren.

Dit is de gymshark energy seamless legging en mijn 2de favoriet is de gymshark Camo seamless. Deze broek is iets dikker, maar zit net zo lekker!

 

Klik hier voor de link van de broek.

Bran flakes

 

Als ontbijt eet ik vaak kwark met fruit, maar om mijn ontbijt net iets vullender te maken voeg ik ook wat van deze Bran flakes toe. Ik vind de flakes lekker, ze vullen, bevatten vezels en geven een goeie bite!

Vanille extract

 

Voorheen gebruikte ik alleen maar vanille poeder. Een lekkere kostbare poeder, die veel baksels een fijne vanille smaak geeft. Sinds kort heb ik ook de extract ontdekt. 

Een stuk goedkoper en heerlijk over bijvoorbeeld een gebakken appel of door je kwark. 

Kanzi appel

 

Echt mijn favoriete appel!! Wel wat prijzig, maar sinds ik deze appel ken, eet ik geen andere appels meer, die vallen dan altijd tegen.

Zoet/zuur en lekker fris van smaak. Ik eet iedere dag een appel!

Het is een appel die gekweekt wordt in Nederland. Ook niet onbelangrijk, een stuk beter voor het milieu om te kiezen voor fruit en groente uit eigen land!

Killer planner

 

Ik heb deze planner onder de kerstboom gekregen en eigenlijk past hij meer thuis bij de favorieten van 2021, maar ik ben er zo enthousiast over dat ik hem toch al in mijn lijstje vermeld.

De planner werkt per dag, week, maand, jaar. Elke dag is er ruimte om op te schrijven wat je plannen zijn. Elke week kan je opschrijven wat jou doelen zijn (financieel, sport en persoonlijk), maar je kan ook per week opschrijven wat je mooiste momenten waren, waar je dankbaar voor bent en je kan je gewicht en centimeters bijhouden.

Per maand evalueer je en komen er vragen die jou aan het denken zetten.

Per jaar kan je opschrijven wat jou doelen zijn en of je deze hebt behaald en wat het jaar jou heeft opgeleverd.

 

Ik vind dit heel leuk om te doen en deze planner helpt jou jou gezonde leefstijl te ontwikkelen.

 

Klik hier voor de link naar de planner.

 

Pindakaas met banaan

 

Ik heb dit jaar zoveel boterhammen, rijstwafels en crackers met pindakaas en banaan gegeten. Echt DE combinatie.

Ik word hier heel gelukkig van. Dit behoord daarom tot mijn favorieten.

Vegan vibes

 

Ik en mijn kookboeken verslaving.... Ik heb inmiddels een aardige collectie staan.

Toch blijf ik bakken/koken uit mijn favoriete boeken.

In het jaar 2020 is dat absoluut het boek Vegan Vibes.

Plantaardige recepten die stuk voor stuk lekker zijn. Er is nog geen kookboek geweest waaruit ik alles heb gemaakt, maar ik denk dat ik uit dit kookboek wel het meeste heb gemaakt.

 

Klik hier voor de link van dit boek.

Podcast

 

In 2020 heb ik ook podcasten ontdekt. Ik heb uren gewandeld en hardgelopen met een podcast in mijn oren.

 

Ik luister podcasten met humor, persoonlijke ontwikkeling en vooral podcasten die te maken hebben met voeding/ gezonde leefstijl.

 

De podcast van foodie-ness is mij het meest bijgebleven. Twee seizoenen met 2 meiden die zoveel energie hebben en overbrengen. Ze hebben heel wat onderwerpen op tafel gegooid en bespreekbaar gemaakt.

Heerlijk om naar te luisteren. 

Er zijn heel wat momenten geweest waarop ik hardop heb meegelachen, ik hou ervan!

 

Hebben jullie specifieke dingen die je ontdekt hebt in 2020? En waarom waren ze zo fijn voor jou? Laat het mij vooral weten.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Enjoya

Lisette Bierman

info@enjoyavoeding.nl